Če spijemo dovolj vode, smo lepši in boljše spimo

Novice

5. 6. 2012

Vsa živa bitja za življenje potrebujemo vodo, saj je voda naša osnovna sestavina. Voda predstavlja okoli 70 % telesne teže človeka in je eden najpomembnejših dejavnikov zdravja.  Zato se je potrebno redno in zadostno  »zalivati«, še posebej poleti, ko se zaradi višjih temperatur več potimo.

Dejstvo je, da brez vode telesne funkcije kot so dihanje,  prebavljanje hrane, uravnavanje telesne temperature niso možne.  Na žalost pa je tako, da smo v razvitem svetu, kjer imamo vodo vedno pri roki, le pipo je potrebno odpreti, vsi po malem dehidrirani. Dehidracija pa je eden najpogostejših vzrokov za dnevno utrujenost, glavobole in še za niz  drugih motečih bolezenskih nadlog, ki nam kvarijo dneve. Redno pitje zadostnih količin vode poveča zbranost, odpornost proti boleznim in soočanje s stresnimi situacijami. Voda pa je tudi najboljša zaveznica vaše lepote in dobrega spanca.

Dnevna potreba po vodi je odvisna od posameznikove fizične aktivnosti,  zdravstvenega stanja in klimatskih razmer. Odrasel človek  potrebuje vsaj dva litra vode dnevno, ob naporih tudi več. Najbolje pa odžeja voda. Čaj, kava in druge umetne pijače povzročajo še večjo žejo, kar ste zagotovo tudi sami opazili.
 

Spijte vsaj 10 kozarcev vode dnevno.

In ne pozabite – tudi domače živali in ljubljenčki so poleti bolj žejni.

 

Prijeten dan.

Kovod Postojna, d. o.o.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami