Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Izjava o dostopnosti

Kovod Postojna se zavezuje omogočati dostopnost za spletno stran: www.kovodpostojna.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta.

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na celotno spletno stran.
Spletna stran izpolnjuje zahteve iz standarda SIST EN 301 549 V3.2.1. Spletna stran vsebuje Facebook vtičnik, ki je za slepe uporabnike slabo dostopen. Ker to ni naš izdelek, ga ne moremo prilagoditi.

Za zagotavljanje dostopnosti so bile zagotovljene naslednje sistemske prilagoditve:

  • Prilagajanje velikosti pisave in barvnih kontrastov.
  • Odzivno oblikovanje oz. prilagajanje postavitve vsebine zaslonu.
  • Navigacija s tipkovnico.
  • Predvidljivo delovanje spletišča.
  • Omogočena uporaba različnih ravni naslovov.
  • Omogočeno nadomestno besedilo za opise fotografij, slik.

Stopnja skladnosti

Spletišče je skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti je bila pripravljena 1.8.2023. Metoda, ki smo jo pri oblikovanju te izjave uporabili je samoocena. Izjava je bila nazadnje pregledana 1.8.2023.

Povratne in kontaktne informacije

Vsa vprašanja ali komentarje povezane s spletno dostopnostjo nam pošljite na e-pošto info@kovodpostojna.si. Odgovorili vam bomo v 8 dneh od prejema obvestila oz. prošnje. V kolikor v roku 8 dni od prejema ne bo možno podati ustreznega odgovora, vam bomo v tem roku sporočili, kdaj bo odgovor lahko podan v celoti.

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/18), lahko oddate opis in povezavo na nedostopno vsebino spletišča Inšpektoratu Republike Slovenije za informacijsko družbo.

Izvršilni postopek

Izvršilni organ za morebitne postopke je Ministrstvo za digitalno preobrazbo, Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo, Davčna Ulica 1, 1000 Ljubljana, gp.irsid@gov.si.

Nadzor nad izvajanjem določb 5. do 8. člena Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA) opravljajo inšpektorji Ministrstva za digitalno preobrazbo, Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo.

Nedostopna vsebina na spletnem mestu

Dostopnost spletišča nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

  • skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
  • programsko generirani dokumenti (npr. letna poročila),
  • različne kompleksne tabele s podatki. 

 

Zadnja sprememba: 1.8.2023

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami