Kovod Postojna, d.o.o. prejel certifikat bonitetne odličnosti AA

Novice

29. 11. 2012

Postojna, 28. november 2012 – Javnemu podjetju Kovod Postojna, d.o.o., ki na Postojnskem in Pivškem s pitno vodo oskrbuje več kot 20.000 prebivalcev in industrijo, je pred dnevi mednarodno podjetje Bisnode, d.o.o. podelilo certifikat bonitetne odličnosti AA. Bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov.

»V  javnem podjetju Kovod Postojna smo izjemno veseli, saj je certifikat bonitetne odličnosti AA dodatno potrdil kakovost poslovanja, kar se je v zadnjih letih zaradi vse prisotne finančne krize izkazalo kot izredno zahtevna naloga«, pove direktor podjetja Kovod Postojna, d.o.o. Edi Šibenik.

»Certifikat, ki dodatno potrjuje ves vložen trud v stabilnost finančnega  poslovanja podjetja, je hkrati obveza, da bomo v bodoče še bolj preudarno ravnali s financami javnega podjetja, saj sta pred nami dve pomembni nalogi znotraj projekta Čista Ljubljanica  – rekonstrukcija čistilne naprave v Stari vasi pri Postojni in izgradnja nove čistilne naprave v Pivki ter obnova primarnega vodovodnega sistema z vodarno v Malnih – s katerima bomo dolgoročno zagotovili še boljšo  kakovost naše primarne dejavnosti, to je oskrba s pitno vodo

Kot so zapisali v podjetju Bisnode, bonitetna ocena odličnosti predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost gospodarskih subjektov. Ta temelji na računovodskih izkazih subjektov za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih dvanajstih mesecih. Podjetja z bonitetno odličnostjo poslujejo nadpovprečno in izpolnjujejo kriterije za doseganje dobrih rezultatov tudi v bodoče. Gospodarski subjekti z boniteto odličnosti AA imajo tako 76 odstotno verjetnost, da bonitetno odličnost ohranijo tudi v naslednjem letu.

Certificiranje je v mednarodnem okolju že uveljavljena praksa in na ta način si poslovni subjekti dodatno utrjujejo ugled in zaupanje tako v domačem kot v tujem poslovnem okolju.

Skupina Bisnode ima večletno tradicijo podeljevanja certifikatov bonitetne odličnosti v mnogih evropskih državah: Švedska, Norveška, Finska, Danska, Hrvaška, Madžarska in Slovenija. V prihodnjih letih se bo certificiranje izvajalo v celotni skupini 17 evropskih držav, kjer je Bisnode prisoten.

 

Dodatne informacije: Dragana Čolić, dragana.colic@gmail.com, 040 642 402

Prijeten dan, Dragana Čolić

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami