Zaščita vodovodne instalacije pred zmrzaljo

Novice

7. 12. 2012

Posledice zimskih temperatur se kažejo tudi na pogosto poškodovanih vodomerih zaradi zmrzali, ki je najpogostejši krivec, da se vodomer pokvari – poči. Zato ga je potrebno zaščititi pred vremenskimi dejavniki. Kot upravljavec vodovodnega sistema, Kovod ne prevzema odgovornosti za tovrstne poškodbe vodomerov, saj so le-ti v lasti uporabnikov, zato morate uporabniki sami poskrbeti za preventivno zaščito vgrajenih vodomerov, to je toplotno izolacijo vodomerov oz. vodomernih jaškov.

 Uporabnike posebej opozarjamo na možnost zmrzali vodomera in vodovodnega priključka, zato naj poskrbijo za ustrezno toplotno zaščito in občasen pretok vode.

 Svetujemo vam, posebej vsem uporabnikom, ki nimate stalnega prebivališča v objektih, v katerih imate vodovodne inštalacije (npr. počitniške hišice, vikendi, ipd.), da občasno preverite stanje vašega vodomera in da pregledate okolje, v katerem je vgrajen vodomer.

 

Kako zaščitimo vodomer in instalacijo pred zmrzaljo?

–          z dovolj globokim vodomernim jaškom z izoliranim pokrovom,

–          z dodatno toplotno zaščito nad vodomerom z izolacijskimi materiali,

–          preprečimo kroženje hladnega zraka v vodomernem jašku oz. okrog instalacij,

–         ob pojavu zmrzali zagotovimo kroženje vode po instalaciji. Manj stane kubični meter  vode kot drago popravilo vodovodne instalacije,

–          z vgradnjo samoregulirnih grelnih kablov (info: www.elektricno-ogrevanje.si)

 

Če pride do kakršnihkoli  poškodb na vodomeru, nas obvestite na tel. št.: 05/7000-780 ali 041/310-070, informacije so prav tako na voljo na : http://www.kovodpostojna.si/.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami