Vabilo na fotografski natečaj “Voda v jeseni”

Novice

20. 10. 2014

VEČ INFORMACIJ O NATEČAJU

 

Čarobno jesensko obdobje ob prehodu v mirno in tiho zimo ponuja številne radosti. Barvitost in pojavi v naravi so jeseni najbolj privlačni. Predvsem voda, kot nepogrešljiv del našega vsakdana, ima v naravi, pa tudi v našem življenju posebno vlogo. Gre za dobrino, ki pomeni življenje in obstoj, ustvarja naše življenjsko okolje in pojave okoli nas.

 

Ker vsakdo uvidi svojevrstne lepote jesenskega obdobja, pomena vode in vsega, kar nas obdaja, vas vabimo k ustvarjanju. S svojimi kreativnimi idejami, estetskim občutkom, predvsem pa z ljubeznijo do prizorov, ki nam jih ponuja narava in življenjsko okolje, ustvarite fotografije, ki ponazarjajo vodo v tem jesenskem obdobju.

 

Voda je lahko slana, lahko se nahaja v bližnjem potoku, lahko je v obliki dežnih kapelj, z njo lahko napolnimo svoj kozarec, ali pa le ta prši iz bližnje fontane…Bodite izvirni, čutni in ustvarjalni!

 

Vaše fotografije pričakujemo na elektronskem naslovu info@kovodpostojna.si. Ob prijavi je nujna navedba podatkov avtorja (ime in priimek, naslov, letnica rojstva) ter naslov fotografije.

 

 

Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati sodelujoči avtorji:

–          Obvezen element fotografije je voda.

–          Fotografski natečaj je namenjen uporabnikom Javnega podjetja Kovod Postojna d.o.o., torej občanom občin Postojna in Pivka.

–          Vsak avtor lahko sodeluje s tremi fotografijami.

–          Fotografija za oddajo je lahko v formatu .jpg ali .png in velika od 2000 do 3000 točk po najdaljši stranici oziroma maksimalno 4 MB.

–          Fotografije so lahko posnete z digitalnim fotoaparatom ali mobilnim telefonom.

–          Sprejemamo črno-bele in barvne fotografije.

–          Fotografije naj ne bodo pretirano obdelane z računalniškimi programi.

–          Avtorji se strinjajo z javno objavo fotografij za potrebe izvajanja in promocije fotonatečaja ter ostalih promocijskih aktivnosti Javnega podjetja    Kovod Postojna d.o.o..

–          S sodelovanjem v fotonatečaju udeleženec privoli, da se njegovi osebni podatki, ki jih je posredoval uporabljajo za potrebe obveščanja o fotonatečaju.

–          Uporabnik jamči organizatorju, da so fotografije njegova lastna in izvirna avtorska dela, oziroma, da ima na delih ustrezne pravice in da z njihovo izročitvijo in prenosom pravic organizatorju ne krši avtorskih in drugih pravic tretjih oseb.

 

Ocenjevanje

V izbor bodo uvrščene vse fotografije, prejete do 24. decembra 2014. Fotografije se bodo sproti objavljale na družbenem omrežju Facebook (profil podjetja Kovod Postojna) ter posodabljale v fotogaleriji  na spletni strani podjetja Kovod Postojna.

 

Ocenjevanje bo potekalo v dveh delih. V prvem delu bodo ključni glasovi, ki jih bodo fotografije do 31. decembra 2014 prejele na družbenem omrežju Facebook. Izmed vseh objavljenih fotografij, bo v finalni izbor uvrščenih deset fotografij, ki bodo imele največ glasov (všečkov). Vsak avtor je lahko uvrščen med finaliste le z eno fotografijo. Udeleženci fotonatečaja bodo o rezultatih prvega kroga ocenjevanja obveščeni najkasneje do 5. januarja 2015.

 

Drugi del ocenjevanja bo potekal 5. januarja 2015 in sicer bo deset najboljših fotografij po izboru splošne javnosti ocenjevala strokovna komisija v sestavi fotografskega poznavalca ter dveh predstavnikov Javnega podjetja Kovod Postojna. Strokovna komisija bo izbrala zmagovalno ter drugo in tretje uvrščeno fotografijo. Najboljših deset fotografij bo po končanem natečaju razstavljenih, ob tej priložnosti bo potekal tudi dogodek z razglasitvijo zmagovalca fotonatečaja in predstavitvijo fotografij. Zaključna prireditev oziroma odprtje razstave z razglasitvijo zmagovalca bo predvidoma v sredini januarja 2015.

 

Vsem obiskovalcem razstave kot tudi širši javnosti, ki se bo v tem času zanimala za potek fotografskega natečaja, bomo pobližje predstavili lepote vode. S tem bomo samemu projektu dodelili dodatno noto in obiskovalcem prebudili večjo željo po spoštovanju vode, ki pomeni  življenje.

 

Nagrade desetih finalistov

1. nagrada  TABLIČNI RAČUNALNIK in USB KLJUČEK

2. nagrada  USB KLJUČEK in NAHRBTNIK

3. nagrada  USB KLJUČEK in BIDON ZA VODO

 

Vseh ostalih sedem finalistov bo prejelo USB KLJUČEK.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami