VODA JE TUDI V NASELJIH PLANINA IN LIPLJE SEDAJ NEOPOREČNA IN ZDRAVSTVENO USTREZNA

Novice

4. 12. 2014

Kljub vnovičnim vremenskim težavam, obilnim padavinam in naraščanju vodostajev, je Javno podjetje Kovod Postojna danes izdalo preklic prekuhavanja vode še za preostali naselji in sicer Planino in Liplje, kjer je od 10. novembra dalje veljal obvezen ukrep prekuhavanja pitne vode. Voda je sedaj tudi na tem območju zdravstveno ustrezna. Vsem uporabnikom se ob tem vendarle svetuje, da pred uporabo pitne vode izperejo hišno omrežje in sicer s 15-minutnim izpiranjem.

V zadnjem mesecu je bilo na področju Postojne in Pivke resda precej težav s pitno vodo, vendar so si vse strokovne službe podjetja Kovod prizadevale za odpravo nastale situacije, reševanje razmer in uvedbo ukrepov, ki so po treh tednih vendarle pripeljali do rezultatov ter je voda na celotnem območju, ki ga oskrbuje podjetje, neporočena in zdravstveno ustrezna.

Kot zagotavlja vodstvo, se bodo vse aktivnosti za potrebe izboljšav obstoječega vodovodnega sistema, ki bi prinesle manj težav in manjšo občutljivost vodnega vira, intenzivno nadaljevale, saj je pitna voda v našem vsakdanu izjemnega pomena. 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami