TUDI S ČISTILI SMO LAHKO PRIJAZNI DO OKOLJA IN NAŠEGA ZDRAVJA

Novice

24. 11. 2015

Teden medgeneracijskega učenja, ki se je začel včeraj in bo po državi potekal do petka, je v sodelovanju z Ljudsko univerzo Postojna in Notranjskim muzejem Postojna obeležilo tudi podjetje Kovod in sicer z zelo zanimivo in poučno delavnico na temo eko čistil.

Namen delavnice je bilo druženje udeležencev različnih starostnih skupin, skupinsko osvajanje novega znanja, sodelovanje ter tudi prenos medsebojnih znanj in izkušenj. Predvsem pa so udeleženke navdušila naravna čistila, prijazna do okolja in našega zdravja.

Glede na to, da živimo na občutljivih kraških tleh, kjer je podtalna voda močno izpostavljena onesnaževanju in s prekomernim obremenjevanjem kraške vode neposredno obremenjujemo svoje zdravje, je pomembno, da za naravo poskrbimo v prvi vrsti sami ter se poslužujemo izdelkov in snovi, ki ohranjajo naše okolje in vodo čisto. Številna čistilna namreč vsebujejo precej škodljivih sestavin, ki lahko škodijo našemu zdravju in počutju, onemogočajo pa lahko tudi delovanje čistilnih naprav.

Obilo kakovostnih in koristnih informacij je udeleženkam podala Tamara Urbančič, ki ima na tem področju številne izkušnje, dolgoletna prizadevanja in priznanja, predvsem pa svojo ljubezen do zdrave prehrane, narave in kmetovanja z vso strastjo rada širi med ljudi ter poudarja pomen samooskrbe, naravno pridelane hrane in izdelkov ter občutek za okolje, v katerem živimo.

Najzanimivejši del delavnice, nad katero so bile udeleženke zelo navdušene, je bila prav gotovo izdelava naravnih čistil. Udeleženke so izdelale ter domov odnesle univerzalno čistilno, detergent za pomivanje posode, mehčalec ter pralni prašek.

Glede na odzive razveseljuje dejstvo, da so tovrstne teme, ki nas ozaveščajo k bolj skrbnemu vsakodnevnemu ravnanju, med nami zelo priljubljene, saj so obilo znanja in nasvetov imele tudi že udeleženke same.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami