Škrat Vodko junak svojih zgodb

Novice

8. 2. 2021

Z januarjem se je zaključil literarni natečaj, v okviru katerega sta podjetje Kovod Postojna ter Klub študentov občin Postojna in Pivka mlade nagovarjala k razmišljanju in poučnim zapisom, kako spoštljivo ravnati do našega okolja ter skrbeti za našo pitno vodo.

Na nagradni natečaj so se odzvali predvsem osnovnošolci, ki so navdušili s svojo domišljijo, predvsem pa z vsebino svojih zgodb, ki na prijeten pravljični način izražajo skrb do naše narave. Glavni junaki, s škratom Vodkom na čelu, namreč skozi svoje dogodivščine opominjajo na nepravilna ravnanja, ki jih ljudje povzročamo v okolju, ter spodbujajo k odgovornosti in spoštovanju, kar je tudi poglavitno poslanstvo Kovodovega poučnega Škrata Vodka, ki je bil vzpostavljen z namenom, da med mlajšimi uporabniki širi dober zgled in prijaznost, v smislu odnosa do narave.

Zmagovalno zgodbo tokratnega natečaja je pisala roka Brine Lazar, kot obljubljeno, pa so bili nagrajeni tudi vsi ostali udeleženci nagradnega natečaja. 

Mladim velja ob tej priložnosti nameniti veliko zahvalo, saj so naša pomembna spodbuda in motivacija, za katero se je dnevno, z dobrimi dejanji in zgledom, vredno truditi!

Naj bodo nove pravljične dogodivščine mladih pisateljev tudi vam in vašim otrokom spodbuda in dober nauk, da sta narava in voda eni izmed dobrin, ki pravzaprav omogočata naš obstoj.

 

ZMAGOVALNA ZGODBA LITERARNEGA NATEČAJA

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami