Kmalu začetek del tudi v Postojni

Novice

28. 3. 2013

Postojna, 28. marec 2013 – Minuli teden je bila tudi v Postojni podpisana pogodba o rekonstrukciji in nadgradnji postojnske centralne čistilne naprave v Stari vasi, ki je bila zgrajena leta 1985. Prva gradbena dela naj bi že stekala do poletja.

V sklopu rekonstrukcije čistilne naprave, ki jo je načel zob časa, bodo zamenjani vsi glavni tehnološki elementi čistilne naprave. Nova naprava bo poleg običajnega mehanskega in biološkega imela še dodatni – tretjo in četrto stopnjo čiščenja odpadnih voda. S tretjo stopnjo se bodo iz odpadnih voda odstranili nitrati in fosfor, na četrti stopnji, kjer bo nameščen UV modul, pa bo poskrbljeno za uničenje škodljivih  mikroorganizmov.

S tovrstnim čiščenjem bo naravi vrnjena 98% prečiščena voda, saj je iztok speljan v potok Stržen, ki se izlije v reko Pivko. Od obstoječega  kompleksa v Stari vasi bosta ostala upravna stavba z laboratorijem in obrat za dehidracijo blata, obstoječi bazeni za čiščenje vode in silosi blata bodo porušeni. Gradbena dela naj bi se začela že do poletja in zaključila do septembra 2014.

Podrobnejše informacije o projektu so objavljene na spletni strani Občine Postojna.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami