V Bujah prve sledi novega vodovoda

Novice

31. 5. 2013

 

V pivški občini, poleg izgradnje centralnega kanalizacijskega in vodovodnega omrežja, s polno paro delajo tudi na postavitvi vodovodnega omrežja Čepno – Buje, ki bo prebivalcem zgornjega naselja Buje zagotavljajo neoporečno vodo.

 

Dela, s katerimi so začeli v aprilu in  potekajo skladno s terminskim načrtom, izvaja podjetje Ginex International d.o.o. iz Nove Gorice.  V projektu je predvideno, da se zgradi cca 2.000 m vodovodnega sistema, s črpališčem in novim rezervoarjem s kapaciteto 50 m3. Trenutno je položenih že 750 m vodovodnih cevi, betonska dela na novem rezervoarju so že skoraj zaključena, na črpališču poteka betoniranje temeljev. Dela se izvajajo po gozdnih poteh,  in sicer iz naselja Čepno. Zaključek del in priklop prebivalcev na javni vodovod je predviden sredi letošnjega poletja.

 

Operacijo izgradnje vodovodnega sistema delno financira Evropska unija, in sicer iz Kohezijskega sklada. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja okoljske in prometne infrastrukture za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete: Varstvo okolja – področje voda; prednostna usmeritev: Oskrba s pitno vodo, so sporočili s pivške občine.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami