V Pivki prevezujejo na nov vodovod

Novice

27. 6. 2014

Dela na izgradnji kanalizacije in vodovoda v Pivki intenzivno potekajo že drugo leto, v tem trenutku vzporedno poteka kar nekaj projektov – izgradnja čistilne naprave, kanalizacije in vodovoda. Gradnja vodovoda in kanalizacije se je prevesila  v zaključno fazo, gradbena dela na čistilna napravi, ki se bodo zaključila v nekaj mesecih, pa so se začela nedavno.

Financiranje izgradnje kanalizacije in čistilne naprave je del projekta Čista Ljubljanica – odvajanje in čiščenje odpadnih voda, financiranje drugega  dela – izgradnja vodovodnega sistema –  za enkrat še ni dorečena, saj se še vedno čaka na odločitev vlade.  Kljub temu z deli nadaljujejo in prebivalce občine Pivka počasi prevezujejo na novozgrajene odseke vodovoda, kar bo to poletje Pivčanom kar nekajkrat zaprl vodo. Zakaj?

Pri preklopu porabnikov na novozgrajene odseke vodovoda je potrebno izpeljati določene postopke, od dezinfekcije samega vodovodnega sistema oziroma cevi, izpiranja vodovoda, do kontrole same kakovosti pitne vode preden pride do uporabnika. Zaradi vseh navedenih nalog  zapore vode tudi trajajo nekoliko dlje kot bi sicer.

Prevezav v Pivki bo to poletje kar precej, zato svetujemo, da se zaradi boljše obveščenosti porabniki prijavijo na prejemanje brezplačnih sms obvestil. Prijava je možna prek spletne strani www.kovodpostojna.si

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami