Puščanje bo zaprlo vodo v Postojni

Novice

30. 6. 2014

V minulem mesecu je bila na določenih odsekih vodovoda v Postojni za več ur ustavljena dobava pitne vode, saj so se začela dela na projektu Zmanjševanje izgub 2013–2017.  S projektom nameravamo odkrit in sanirati t.i. puščanja na vodovodnem sistemu in preprečiti izgube pitne vode.

Vodovodni sistem Postojna–Pivka je dotrajan sistem, povprečna starost cevi je 45 let, določeni odseki so stari tudi do 80 let. Podhranjenost sistema je z leti privedla do velikih izgub pitne vode, ki so precejšnje, v povprečju znašajo 40-odstotkov, v času suše in zmrzali narastejo tudi čez 50-odstotkov, kar nakazuje na nujnost izvajanja programa.  V minulem letu je bil sprejet srednjeročen program Zmanjševanje izgub na sistemu 2013-2017, na podlagi katerega smo lani  puščanja na sistemu odpravljali izven Postojne, to poletje pa so se začela dela na odkrivanju in odpravljanju napak v samem mestu.

Dela bodo poteka postopoma, po odsekih. Po odkritju napake bo sledil izkop, menjava in dezinfekcija cevi, nato še sanacija terena. Odkrivanje in odpravilo puščanj bo potekalo v juliju in avgustu, ta čas pa je bil izbran zaradi dopustniškega časa in tudi vremena, saj se v deževnem obdobju puščanj ne da odkriti in popraviti. Napake na sistemu se bodo odpravljale tudi v nočnem času.

Če bi bili radi hitro obveščeni, kdaj bodo dela potekala v vaši ulici, se prijavite na brezplačno prejemanje SMS-obvestil, prijave so možne prek spletne strani www.kovodpostojna.si.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami