Podjetje Kovod aktivno v čiščenje vodarne in vodovodnega sistema

Novice

13. 11. 2014

Javno podjetje Kovod Postojna je glede na zadnje analize, ki so pokazale presežene vrednosti motnosti in mikrobiološke neskladnosti pitne vode in ukrep obveznega prekuhavanja pitne vode na celotnem področju vodovodnega sistema Postojna-Pivka, aktivno pristopilo k strokovnim rešitvam, ki bi omenjeno stanje izboljšale in uporabnikom zagotovile nemoteno oskrbo z zdravstveno ustrezno pitno vodo.

 

Kot je napovedal v.d. direktorja David Penko, bo v naslednjih dveh dneh s strani podjetja zagotovljeno izpiranje vodnih rezervoarjev in filtrov v vodarni Malni. V ponedeljek pa bo s postopkom dezinfekcije izvedeno še spiranje same vodarne, vključno z vsemi filtri in vso opremo ter celotnim vodovodnim sistemom, ki poteka med Postojno in Pivko.

Navedeni ukrepi čiščenja sistema naj bi zadostovali za uničenje vseh prisotnih mikrobioloških delcev, ki ta trenutek ogrožajo pitno vodo. To bo v začetku tedna dodatno preverilo tudi vnovično vzorčenje vode in v primeru uspešne sanacije nastalih razmer, ki so posledica močnega jesenskega deževja, bi bilo po napovedih odgovornih v podjetju Kovod možno obvezen ukrep prekuhavanja pitne vode ob zaključku prihodnjega tedna že preklicati, kar bi bil nedvomno izjemen prispevek h kakovosti vsakdana vseh občanov na tem področju.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami