POMAGAJMO OBNOVITI SLOVENSKE GOZDOVE

Novice

16. 3. 2015

Zveza tabornikov Slovenije in Zavod za gozdove Slovenije vabijo prostovoljce, da se pridružijo spomladanski sadnji sadik gozdnega drevja na najbolj prizadetih območjih in tako prispevajo k hitrejši obnovi tega naravnega bogastva. Kot posledica lanskoletnega žledoloma bo potrebno z umetno obnovo posaditi in negovati 2,5 milijona sadik, zato so se taborniki odločili, da se pod strokovnim vodstvom Zavoda za gozdove odpravijo v gozdove in zavihajo rokave. V sklopu akcije Obnovimo slovenske gozdove so zbrali 18.400 sadik za spomladansko sadnjo, ki bo potekala 21. marca 2015 na šestih različnih lokacijah po vsej Sloveniji.

Na Mednarodni dan gozdov, 21. marca, bo sadnja potekala v območni enoti Kočevje, Postojna, Sežana in Ljubljana. Prijave na lokacije so odprte na spletni strani www.obnovimo-gozdove.si. Tudi s strani podjetja Kovod, ki nam ni vseeno za okolje, v katerem živimo, spodbujamo zainteresirane prostovoljce, da se čim prej prijavijo na izbrano lokacijo, saj za uspešno izpeljano akcijo potrebujejo 400 prostovoljcev, ki se zavedajo pomena zdravih gozdov in njihove hidrološke, klimatske, biotopske in varovalne funkcije ter vrste socialnih funkcij, ki jih gozdovi zagotavljajo celotni družbi.

Obnova prizadetih območij bo potekala več let, zato bodo veseli prav vsakega para rok, ki se jim bo pridružil pri sajenju bukev, javorjev, češenj, pa tudi smrek in jelk. Največ sadik bodo posadili na Postojnskem – 8.500, v Kočevju – 3.500 in v Sežani – 2.200.

Več na: http://www.obnovimo-gozdove.si/

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami