OČISTIMO PREBUJAJOČO SE NARAVO

Novice

9. 4. 2015

Spomladanski meseci so ravno pravšnji za opravila na vrtovih, v sadovnjakih ter okolici, ki nas obdaja. Po zaspani zimi, ko se narava začne prebujati v vseh svojih lepotah je prav, da tudi sami poskrbimo za urejenost svojih dvorišč, vaških središč, parkov, poti…

Pred leti začeta spodbuda v okviru projekta Očistimo Slovenijo, ko so povsod po Sloveniji potekale čistilne akcije, se je marsikje ohranila, saj gre za vsakoletni primer dobre prakse, ko s svojo gesto nakažemo, da nam ni vseeno za prostor v katerem živimo ter zmanjšujemo neurejena območja in količino smeti, odvrženih v naravo.

Četudi so tovrstne skupinske akcije prijetna priložnost za druženje, predvsem pa dober zgled za dobra dela, je pomembno to, da se vsakodnevno zavedamo pomena varovanja narave in skrbimo za čistost naših gozdov, parkov, vasi… Nenazadnje so od čistega okolja odvisni tudi naši vodni viri in čista pitna voda.

 


Na eno izmed skupinskih čistilnih akcij vabi v tem vikendu tudi Občina Pivka. Čistilna akcija bo potekala v soboto, 11. aprila. Kot poudarjajo organizatorji ne bo pomembno le čiščenje narave, ampak tudi medsebojno druženje z vaščani in prijatelji. Vsa navodila glede čiščenja in urejanja se dobi pri predsednikih vaških skupnosti.


 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami