Ob Dnevu slovenskih parkov preko 40 izobraževalno promocijskih dogodkov

Novice

23. 5. 2015

Slovenija je ena od držav z najvišjo stopnjo biotske raznovrstnosti v Evropski uniji in veliko krajinsko pestrostjo. Prizadevanja za varovanje tistih območij, kjer so strnjena največja bogastva in lepote narave, imajo v Sloveniji že dolgo zgodovino. Od prvih pobud iz začetka 20. stoletja se je ideja in potreba za njihovo ohranjanje razvijala vse do zadnjih desetletij, ko je postala ena od poti oblikovanja trajnostnega razvoja družbe.

Konec leta 2011, je vseh 11 upravljavcev naravnih parkov in zavarovanih območij Slovenije ustanovilo dogovorno skupnost na podlagi prepričanja, da: »jih povezuje skupni interes ohranjanja narave in zagotavljanja ravnovesja med učinkovitim varstvom narave in kulturnega izročila ter drugo rabo na slovenskih zavarovanih območjih, vključno s tistimi, ki še nimajo upravljavca.«


Skupnosti naravnih parkov Slovenije se je v tem mesecu pridružil tudi Krajinski park Pivških presihajočih jezer. Izkoristite ta vikend za spoznavanje naše okolice in vseh lepot, ki jih premore naša narava.


V priponki se nahaja nabor številnih zanimivih dogodkov, med katerimi boste zagotovo našli nekaj zase.

 

Bodimo pozorni in spoštljivi do narave in vseh naravnih dobrin, ki nas obdajajo ter omogočajo naš obstoj!

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami