Če boste molčali, bodo kamni govorili

Novice

13. 4. 2016

V Postojni je včeraj gostoval Anton Komat, slovenski svobodni raziskovalec, pisec, scenarist, publicist in predvsem prizadeven naravovarstvenik, ki je vse udeležence znova  navdušil s svojim razmišljanjem, pojmovanjem in videnjem našega sveta.


Kot pravi avtor številnih knjig o ekologiji, je temeljni problem sodobnega sveta razmerje med ekologijo, katere poudarek je na odnosu do narave in sočloveka ter ekonomijo, vedo o dobrem gospodarjenju. Če hočemo preživeti, moramo uskladiti življenje v svojem domu ter biti dober gospodar z dobrinami, ki nas obdajajo. Uničujemo namreč snovi, ki nam jih svet ponuja. V ekosistemu planeta, ki je naš dom, imamo vse zaščite in možnosti, ki jih potrebuje civilizacija, vendar se tega ne zavedamo in raje sledimo ideologijam ter mentaliteti, ki jo usmerjajo politika, voditelji in institucije. »Moramo se naučiti živeti v sožitju z naravo in skupaj kot bratje, ali pa bomo skupaj izumrli kot ponesrečen poskus evolucije.« Tudi voda je pri tem ena izmed nepogrešljivih in edinstvenih dobrin, s katero je potrebno še kako skrbno ravnati.


 

Predavanje v knjižnici Bena Zupančiča Postojna je v počastitev svetovnega dneva voda ter svetovnega dneva zemlje podprlo podjetje Kovod Postojna. Ob tej priložnosti sta bili v knjižnici na ogled tudi razstavi na temo vode in sicer nabor knjig z vodno tematiko ter čudovita razstava fotografij Erike Čelan, naslovljena 'Kapljica vode'.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami