Ob svetovnem dnevu Zemlje

Novice

22. 4. 2016

Kot že ničkolikokrat poudarjeno, nam okolje vrača vse tisto, kar sami vnašamo vanj.

Skrb za okolje je izjemnega pomena, naša odgovornost in naša nenehna skrb!

Današnji svetovni dan Zemlje je sicer zgolj ena od priložnosti, s katero se javnost opominja na pomen varovanja vsega kar nas obdaja, sicer pa si podjetje Kovod nenehno prizadeva za aktivnosti, ki bi uporabnike spodbujale k večji ozaveščenosti in odgovornem ravnanju v okolju.

Letos poteka obeležje svetovnega dne Zemlje pod sloganom Drevesa za Zemljo. Do leta 2020 želi namreč civilna družba posaditi 7,8 milijarde dreves.


Letošnji svetovni dan Zemlje bo zaznamoval slovesni podpis novega globalnega podnebnega dogovora v New Yorku. Glede na sporazum naj bi si države prizadevale, da bi dvig povprečne globalne temperature do konca stoletja omejile na največ dve stopinji Celzija glede na predindustrijsko dobo. Današnjega slovesnega podpisa sporazuma na sedežu Združenih narodov naj bi se udeležili tudi ameriški predsednik Barack Obama in kitajski predsednik Ši Džinping, predstavnika držav, ki prispevata največji delež toplogrednih plinov. V imenu Slovenije bo sporazum podpisal premier Miro Cerar.


 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami