Prva delavnica zelenega abonmaja

Novice

22. 4. 2016

V okviru Zelenega abonmaja, sklopa zanimivih ekološko obarvanih delavnic, ki sta ga zasnovala Zavod znanje Postojna in podjetje Kovod, je včeraj potekalo prvo izmed srečanj.

V počastitev svetovnega dneva Zemlje (22. aprila) je udeleženke uvodoma nagovoril predstavnik podjetja Publicus Gregor Kranjec, ki je predstavil trenutno uspešnost ločenega zbiranja odpadkov na območju občine Postojna in Pivka, trende in ukrepe s katerimi se lahko približujemo paradigmi »zero waste« oziroma vzpostavljanju zaprtih tokov ravnanja z materiali in surovinami. Udeleženke so prejele tudi njihov najnovejši izdelek, didaktično igračo, Spomin – ločevanje odpadkov je zabavno.Pripomoček sledi vzpostavljenemu sistemu ravnanja s komunalnimi odpadki v naših občinah.

Da je odpadek oziroma surovina, ki jo običajno zavržemo lahko tudi zelo uporaben material, je na delavnici 'Torba poguma' v nadaljevanju spodbudila oblikovalka Mateja Premrl, ki poudarja da idejno ta torba črpa mitološko izročilo, zasnovana pa je z združevanjem starih sodobnih tehnik in odgovornostjo do okolja. Udeleženke so z veliko vnemo sprejele izziv in si iz odsluženega ceradnega platna ter vrečk izdelale edinstveno lepe torbice. Posebnost izdelave je bila tradicionalna tehnika vezenja in sicer ravno tako iz niti, ki so jih udeleženke pridobile iz odslužene nakupovalne vrečke.

Da je ustvarjanje lahko povsem varčno in okolju prijazno smo torej dokazali že na prvi delavnici. Se pa že veselimo vseh naslednjih druženj in izzivov v okviru zelenih delavnic.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami