ZELENI ABONMA – PRESNE SLADICE ZA ZDRAVE PRAZNIKE

Novice

2. 12. 2016

Vstop v praznični december smo včeraj obeležili z zadnjo delavnico v okviru Zelenega abonmaja, niza celoletnih ekološko obarvanih delavnic, ki smo ga zasnovali Notranjski muzej Postojna, Ljudska univerza Postojna in podjetje Kovod Postojna, d.o.o..

Kot se za zadnji mesec v letu spodobi, je bila delavnica z naslovom Presne sladice za zdrave praznike ravno pravšnji uvod, ki bo udeleženkam v prihodnjih dneh zagotovo podala kakšen namig za slastno, a zdravo sladico. Delavnico je namreč izvajala Marija Paladin, prehranska svetovalka, avtorica knjige 'Fit recepti z malo ogljikovimi hidrati' ter urednica strani Top fit mama., ki ima veliko izkušenj s pripravo raznolikih, zdravih in predvsem okusnih sladic.

Udeleženke delavnice so pripravile slastne kokosove kroglice brez moke in dodanega sladkorja, čoko kroglice, energijski skuti ter čokoladni chia puding. Skupno vsem dobrotam, pri katerih smo se vsi strinjali, da so povsem enakovreden nadomestek običajnim sladicam, so bile sestavine, ki niso vključevale moke, sladkorja, jajc ter škodljivih maščob, poleg tega pa le-te tudi niso bile toplotno obdelane.

 



IMAMO DOBRO NOVICO!

Zaradi večjega zanimanja obiska omenjene delavnice smo se odločili, da razpišemo dodaten termin in ponovimo priljubljeno delavnico priprave sladic. Imate torej priložnost, da se nam naslednjič pridružite in poskusite navedene sladice, pri tem pa izveste veliko koristnih in zdravih nasvetov, ki nam bodo v kuhinji zagotovo prišli prav.

DRUGA DELAVNICA 'PRESNE SLADICE ZA ZDRAVE PRAZNIKE' bo v torek, 13. decembra ob 17. uri na Ljudski univerzi Postojna. Vse informacije pa se nahajajo v priloženem vabilu.



 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami