ŠKRAT VODKO – PO DVEH LETIH PRILJUBLJEN IN PREPOZNAVEN LIK

Novice

10. 12. 2016

Škrat Vodko, prijazna figura, ki jo je podjetje Kovod Postojna, d.o.o. oživelo konec leta 2014, danes praznuje svoj drugi rojstni dan.

Ob uspešnih korakih, ki jih je vodni škrat v tem obdobju uspel utrditi na področju ozaveščanja in izobraževanja, predvsem pa obilici prijateljev, ki jih je spoznal ob druženjih z otroci, se škrat veseli vseh prihajajočih dogodivščin.


ŠKRATU VODKU OB DANAŠNJEM PRAZNOVANJU VZKLIKAMO VSE NAJBOLJŠE TER MU ŽELIMO ŠE VELIKO RAZIGRANIH, VESELIH, NASMEJANIH IN VEDOŽELJNIH DRUŽENJ.


 

 

O uspešnem projektu z zadovoljstvom govori tudi vodja projekta iz podjetja Kovod Postojna, d.o.o., Irena Sušelj Šajn

1.     Od kje ideja oziroma potreba za prijazen lik škrata Vodka?

Vodko je škrat, ki smo ga v podjetju Kovod Postojna ustvarili z namenom zgodnjega ozaveščanja najmlajše populacije, čeprav tudi odrasli v vsakdanjem življenju ničkolikokrat pozabimo, kako dragocen vir je voda. S tem, ko se približaš otrokom, prispevaš k zgodnjemu ozaveščanju, hkrati pa so otroci tisti dober prenos znanja tudi do nas, odraslih, ki svoje otroke bolj upoštevamo ter se ob tem tudi sami trudimo za dober zgled. Namen lika je torej na simpatičen in prijazen ter igriv način vsakodnevno opominjati na pitje vode iz pipe, posledično pa se zavedati, da voda ni samoumevna dobrina in sta zato pomembna tudi skrb za okolje in seveda varčevanje z vodo.

 

2.     Je Kovodov škrat dosegel namen in sporočilnost, ki ste jo želeli podati?

Z učinki in predvsem odzivom javnosti, predvsem pa prepoznavnostjo Vodka med otroci, smo zelo zadovoljni. Z namenom stalne prisotnosti v našem prostoru smo namreč doslej oblikovali že kar nekaj prikupnih izobraževalno-promocijskih orodij (obveščevalne tablice, obveščevalne figure, obeske, knjigo, pobarvanke, zgodbo, spletno stran…), s katerimi se približujemo otrokom, pa tudi drugo javnost nenehno opominjamo na skrb za vodo.  Otroci so nad temi pripomočki, predvsem pa nad škratom Vodkom zelo navdušeni. V dveh letih je Vodko postal dobro poznana figura. Otroci poznajo njegovo poslanstvo in zgodbo, poznajo podjetje Kovod, spomnijo se učnih ur in obravnavanih tem, škrata srečujejo v zdravstvenem domu, knjižnici, muzejih… V dveh letih izvajanja učnih ur smo se srečali z več kot 2000 otroci in glede na izražen interes in potrebe, predvsem pa zanimanje otrok in učencev, bomo tej populaciji svojih uporabnikov še naprej namenjali precejšnjo pozornost.

 

3.     Kaj škrat Vodko pripravlja v prihajajočem letu?

Škrat Vodko se veseli vstopa v novo leto, ko se bo v pomladnih mesecih znova srečeval z otroci v šolah in vrtcih na Postojnskem in Pivškem. V dveh mesecih bo Vodko obiskal preko 1100 prijateljev in se z njimi veselil novega znanja ter zanimivega raziskovanja. Škrat pripravlja tudi presenečenje, saj bo tokratni obisk po šolah zaznamovalo prav posebno sodelovanje z enim izmed lokalnih podjetij, ki je prijazno podprlo naš projekt in bomo skupaj razveseljevali otroke. Prav tako načrtujemo v okviru projekta tudi poučne delavnice, izvedbo nagradnega natečaja s prav posebno zabavno nalogo, Vodkov poletni festival, sodelovanje z lokalnimi društvi in organizacijami, izdajo izobraževalne brošure…  Skratka, tudi v letu 2017 si bomo prizadevali, da bomo prisotni v lokalnem prostoru in s projektom na prijeten in zabaven način opominjali na pomembnost in skrb za našo pitno vodo. Veseli bomo, če se nam boste pridružili, spoznali našega škrata ter nam pokazali, da tudi vi odgovorno ravnate z vodo.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami