Pojasnilo o cestni zapori pri Selcah

Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice

16. 3. 2017

Nekateri občani Pivke so opozorili, da kljub temu, da ob vikendih gradbena dela na državni cesti G1-6 pri Selcah ne potekajo, cestna zapora ostaja postavljena tako, da poteka izmenični enosmerni promet.

Z družbe Kolektor CPG d. d., ki izvaja tamkajšnja dela, so nam pojasnili, da je treba graditev vodovoda, ki se križa z ostalimi instalacijami na tem odseku, izvajati v odprtem jarku, globokem do treh metrov, ta pa poteka tik ob prometnem pasu. Zato oziroma zaradi varnosti udeležencev v prometu je tu predpisana zapora prometa 24 ur na dan brez prekinitev.

»Prepričani smo, da si nihče ne želi, da bi se med gradnjo zgodila nezgoda z materialnimi, še manj pa s človeškimi poškodbami,« še pojasnjujejo v Kolektorju CPG. Opozarjajo tudi, da podobna cestna zapora med Pivko in vasjo Zagorje ni primerljiva, ker se tam polaga le vodovod in to na globini 1,5 metra. Dolžino cestne zapore bodo predvidoma skrajšali v naslednjem tednu, ko se bodo dela v območju državne ceste končala in nadaljevala na lokalni cesti v naselju Selce. S Kolektorja so še pojasnili, da dela potekajo tako, da prehitevajo pogodbeni terminski načrt za 14 dni.

Za morebitne zastoje in ostale nevšečnosti, ki so jih in jih morebiti še bodo utrpeli udeleženci v prometu, se v imenu vseh izvajalcev v projektu opravičujemo in voznike in sopotnike ob želji po varni vožnji prosimo za strpnost in razumevanje.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada. 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami