Z učenci preverjamo kakovost njihovih vzorcev vode

Novice

19. 3. 2017

V tem tednu bomo z naravoslovno – raziskovalnimi uricami nadaljevali v najvišjih razredih pivške osnovne šole, obiskali bomo pa tudi četrta razreda na osnovni šoli Antona Globočnika ter tretji razred na osnovni šoli Miroslava Vilharja.

Z učenci smo se družili tri dni. Sredino dopoldne smo preživeli v družbi košanskih učencev. Srečali smo se z vsemi učenci osnovne šole Košana in z njimi delil zanimivo znanje in informacije o vodi. V okviru letošnje naravoslovne urice Raziskuj in znanje utrjuj se namreč učenci seznanjajo s postopkom, kako se meri in preverja lastnosti in s tem kakovost vode. To znanje smo v četrtek in petek delili tudi z učenci osnovne šole Pivka. Obiskali smo vse oddelke tretjega, četrtega, petega in šestega razreda. Učenci so z zanimanjem prisluhnili vsemu prikazanemu ter izkazali dobro poznavanje lastnosti in dejstev o vodi.

Meritve so še posebej zanimive, saj učenci iz svojih vodnjakov, izvirov in studencev v svojem domačem okolju prinašajo številne vzorce vode, ki jim določamo parametre ter ugotavljamo ustreznost vode za morebitno uživanje.

Veselimo se vseh nadaljnih obiskov šol in vrtcev, namen katerih je najmlajše uporabnike ozaveščati o odnosu do pitne vode ter jim posredovati znanja o vodi.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami