Učenci navdušeni nad meritvami

Novice

31. 3. 2017

V tem tednu, ki se počasi izteka in nas je razveseljeval s prijetnim spomladanskim vremenom, smo načrtovane obiske v okviru naravoslovno-izobraževalnih uric »Raziskuj in znanje utrjuj« uresničili na podružničnih šolah v Studenem in Bukovju ter osnovni šoli Prestranek.

Na podlagi pogovorov z učenci smo ugotovili, da je v vaških okoljih še vedno zelo veliko ohranjenih vodnjakov in raznih izvorov ter studencev, ki jih vaščani uporabljajo bodisi za zalivanje vrtov, bodisi za pranje avtomobilov ali za vodooskrbo. Z učenci smo tudi tokrat preverjali kakovost vode iz vzorcev vode, ki so jih odvzeli blizu svojih domov. Navdušeni nad meritvami, ki so pokazale, ali je prinešena voda primerna za morebitno uživanje, so učenci pridobili znanje, da je pomembno zaznavati neustrezne lastnosti in parametre, ki jih ima lahko voda, saj s tem preprečujemo morebitne okužbe in ostale zdravstvene težave.

 

Prihodnji teden nas bodo v svoji družbi gostili tudi učenci Vzgojnega zavoda Planina, začenjamo pa tudi že z izobraževalnimi obiski vrtcev in sicer bomo najprej obiskali vrtca v Planini ter Studenem.

 

 

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami