Otroška lutkovna predstava »Drugačen« in delavnica s škratom Vodkom

Novice

13. 11. 2017

Vabljeni na otroško lutkovno predstavo in delavnico, ki jo organizira Notranjski muzej Postojna, v sodelovanju s podjetjem Kovod Postojna, d.o.o..

 

Otroška lutkovna predstava, ki jo bodo zaigrali člani študijskega krožka in delavnica naprstnih lutk s škratom Vodkom, ki sledi predstavi, bo v sredo, 15. novembra ob 17. uri v prostorih Notranjskega muzeja Postojna. Ogled predstave je brezplačen.

 

 

O lutkovni predstavi »Drugačen«

Študijski krožek »Drugačen« je nastal z dobrimi mislimi medgeneracijske skupine, ki se je pod okriljem Athene d.o.o. in Andragoškega centra Slovenije zbrala z idejo, da »drugačne lastnosti« posameznikov predstavimo kot nekaj, kar je lahko prednost in ne nujno slabost, in da lahko vsak po svoji moči prispeva, da je svet okoli nas lepši.

Po knjižnih predlogah, iz lastnih izkušenj ali po lastni domišljijski predlogi so člani in članice študijskega krožka iz rabljenih materialov izdelali marionetne lutke, ki imajo lastnost, zaradi katerih so »drugačne«. Postopoma je nastala tudi barvita scena in zgodba, kjer so se člani krožka v večini prvič preizkusili kot lutkarji.

Zgodba govori o žabcu, ki gre v svet iskat zdravilo za svojo težavo. Nihče ga namreč ne mara, ker je drugačen od drugih žabcev. Na poti spozna nove prijatelje. Vsi imajo kakšno težavo in niso priljubljeni zaradi svoje drugačnosti. Druščina želi skupaj najti pomoč. Pot ji pripelje do drobne miške, ki jim z zdravilnimi rožicami in dobrimi mislimi pomaga in razloži, da so vsi edinstveni, ker so »drugačni«.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami