Danes vladajo otroci

Novice

20. 11. 2017

Današnji sončen ponedeljek je še posebno prijeten kajti obeležujemo in posvečamo ga svetovnemu dnevu otrok. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da so otroci bistvo naših življenj, da so naša prihodnost in odgovornost. Z dobrim zgledom lahko otroke vzgojimo v iskrene, spoštljive in sposobne odrasle. Delček ‘odraslega sveta’ spoznavajo danes otroci po celotni Sloveniji, za en dan so namreč zavzeli najpomembnejše vloge v politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, športu in kulturi. Gre za globalno pobudo Unicefa, ki daje priložnost  otrokom po vsem svetu, da je njihov glas slišan in tudi upoštevan. 

 

Tudi v Postojni so danes vodenje občine prevzeli otroci ter s tem spodbudili vodstvo, da prisluhne in spozna njihove želje, vizijo in izzive za prihodnost, ki si jih želijo sooblikovati z odraslimi. Pomlajena občinska uprava se je tako v spremstvu siceršnjega vodstva občine danes mudila na delovnih obveznostih. Po jutranjih sestankih in spoznavanju nalog Občine Postojna je sledil obisk nekaterih ustanov in lokacij na terenu.

 

Med drugim smo mladega župana, podžupanjo, podžupana in predstavnika za javnost z veseljem sprejeli tudi na vodarni Korotan. V naši lokalni skupnosti se namreč zaključuje izredno pomemben infrastrukturni projekt – prenova in nadgradnja vodovodnega sistema, ki bo vsem občanom Postojne in Pivke zagotovil kakovostnejšo vodooskrbo. Pomembnosti tega področja se zavedajo tudi učenci, ki so na obisku izkazali velik interes za vse informacije, podane s strani direktorja podjetja Kovod Postojna Davida Penka in vodje projekta Vodko Irene Sušelj Šajn. Na vodarni Korotan so si ogledali vodno zajetje ter potek obdelave in priprave vode, ki nato priteče v naše pipe.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami