Voda, osrednja tema letošnjega robotskega tekmovanja, na katerem ima tudi Postojna svoje predstavnike

Novice

21. 11. 2017

Danes smo bili deležni prijetnega obiska skupine učencev iz Osnovne šole Miroslava Vilharja Postojna, ki se zavzeto pripravljajo na tekmovanje v okviru mednarodnega multidisciplinarnega raziskovalnega projekta First Lego League. Tako imenovano robotsko tekmovanje mlade, s pomočjo atraktivne robotike in na privlačen način, navdušuje za znanost, naravoslovje, tehniko, matematiko, fiziko, s čimer otroci in najstniki skozi igro razvijajo in krepijo logični in tehnični način razmišljanja. Spodbuja jih k uporabi sodobnih tehnologij v koristne, humane namene.

Osrednja tema letošnjega tekmovanja je ŽIVA VODA, ki otroke spodbuja k raziskovanju o uporabi, virih, varčevanju, vplivih okolja na vodo. Na državnem tekmovanju, ki bo 16. decembra potekalo v  Brežicah, bomo tudi Postojnčani imeli svoje predstavnike, ki se bodo strokovni komisiji predstavili z izbrano okoljsko problematiko našega območja. Da bi bilo raziskovanje učencev kar se da strokovno, polno pridobljenih informacij in praktičnih izkušenj, so se pred tekmovanjem odločili svoje znanje podkrepiti z obiski lokalnih ustanov, ki so dober vir informacij o vodi. Med drugim smo za našo pitno in odpadno vodo odgovorni v našem podjetju Kovod Postojna, ki je bilo danes mladim radovednežem z veseljem na voljo za vsa njihova vprašanja in pomoč pri oblikovanju raziskovalnega problema.

Učencem želimo obilo užitkov ob nadaljnjem raziskovanju ter uspešen nastop na tekmovanju, kjer se najboljše ekipe nadalje uvrstijo v meddržavno in nato celo svetovno tekmovanje.

 

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami