Podjetje Kovod Postojna in Občina Postojna vnovič izkazala ribičem spodbudo in podporo

Novice

19. 12. 2017

Podjetje Kovod Postojna je skupaj z Občino Postojna Ribiški družini Postojna v preteklih letih s prispevki že izkazalo spodbudo in podporo ob nevšečnostih pogina rib in poribljavljanja. Večletno sodelovanje pa podjetje in postojnska občina nadaljujeta tudi letos in sicer sta ribičem, z namenom sodelovanja pri projektu poribljavanja reke Pivke, donirala sredstva v višini 1.000 eurov. Pogodbo o finančni podpori so podpisali direktor podjetja Kovod Postojna David Penko, župan Občine Postojna Igor Marentič in predsednik Ribiške družine Postojna Martin Miklavec.

Vsakodnevna skrb in odgovornost občine, predvsem pa lokalnega podjetja za kakovostno oskrbo občanov Postojne in Pivke s pitno vodo, zadeva tudi nenehno odgovornost do okolja. Okolje je namreč vir zdravja, dobrega počutja in našega obstoja. Tudi obstoj rib v naših vodotokih je odraz skrbi in prizadevanj, ki se jih Ribiška družina trudi vlagati na območja, ki jih je prizadel pogin oziroma le-ta skrbi za redno vzdrževanje ribjega staleža in ohranjanje optimalne strukture in velikosti ribjih populacij.

Vode in okolje, ki nas obdaja, so naša skupna skrb. Bodimo prijazni do narave, spoštujmo okolje, ki nas obdaja in ga varujmo po svojih najboljših močeh. Le to nam namreč vrača nenadomestljive dobrine, med drugim je tudi vir naše pitne vode.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami