Tokrat ozaveščali udeležence o vsebinah s področja rokovanja z živili

Novice

18. 3. 2018

Naše podjetje je pretekli konec tedna organiziralo brezplačno izobraževanje na temo “Zahteve na področju živil”. Šlo je za enega izmed dogodkov v ciklu izobraževanj, ki jih bomo, sploh zaradi izkazanega zanimanja in pa odzivnosti lokalnih organizacij, ustanov in ostalih deležnikov, odslej redno prirejali z namenom ozaveščanja in izobraževanja naših uporabnikov. Prvi se je zgodil v decembru 2017 na temo legionele.

Predavanje z delavnico je bilo namenjeno vsem, ki se rokujejo z živili v gostinskih in prehranskih objektih.

Dogodek je strokovno vodila doc. dr. Mojca Jevšnik iz Zdravstvene fakultete Univerze v Ljubljani.

 

Strokovna spoznanja in doktrine na področju higiene živil se nenehno posodabljajo in dopolnjujejo. Ob uspešnem vodenju gostinskega obrata ali objekta javne prehrane je potrebno spoštovati predpise na področju zagotavljanja varnosti živil ter poznati nove trende, ki vodijo v dobrobit našemu zdravju.

Strokovnjaki v zadnjem času posvečajo precejšno pozornost akrilamidu v živilih. Akrilamid je procesno onesnaževalo, ki nastane kot posledica obdelave živil pri visoki temperaturi in lahko ogroža zdravje ljudi. Svetovna zdravstvena organizacija je že pripravila priporočila za industrijo in potrošnike. Novembra lani, pol leta po prvih opozorilih iz Švedske, je objavila, kako moramo preventivno skrbeti, da bi se zmanjšalo tveganje zaradi novih ugotovitev o akrilamidu v hrani.

S pravilno izbranimi ukrepi v vseh živilskih obratih za časa uvedbe ukrepa obveznega prekuhavanja pitne vode na javnem vodovodnem sistemu lahko preprečimo ali pa vsaj zmanjšamo tveganja za zdravje ljudi ter tako pripomoremo k preprečevanju hidričnih epidemij, povezanih z neustrezno pitno vodo.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami