V okolje odvržemo preveč plastike

Novice

22. 4. 2018

Vsakoletno obeležje ob svetovnem dnevu Zemlje je samo dodaten opomin, ki je prav, da ga posvetimo našemu okolju. Glede na dobrine in možnosti za življenje, ki nam jih daje naša Zemlja je prav, da tudi sami le-tej vračamo, predvsem z dejanji, s katerimi močno vplivamo na celotno dogajanje na površju naše Zemlje.

22. april se kot svetovni dan Zemlje na pobudo civilnodružbenih organizacij po vsem svetu praznuje od leta 1970. Številni posamezniki in okoljske organizacije na ta dan pripravljajo različne dogodke in prireditve, s katerimi opozarjajo na ranljivost in enkratnost planeta, na katerem živimo.

 

Kljub vse večji ekološki ozaveščenosti še vedno proizvedemo in v okolje odvržemo preveč plastike. Več kot osem milijonov ton plastike vsako leto konča v naravi, še posebej problematična pa je onesnaženost oceanov. Proizvodnja plastike naj bi se v prihodnjih 25 letih povečala še za trikrat, odpadna plastika pa že onesnažuje pitno vodo, zastruplja vodne živali in povzroča zdravstvene težave. Problem onesnaženosti s plastiko se ne zmanjšuje in ker večina plastike lahko obstane tudi več sto let, si znanstveniki že dlje časa prizadevajo, da bi našli učinkovit prijem za odpravljanje tega problema.

Ministrstvo za okolje in prostor opominja, da si moramo vsi vsak dan prizadevati za trajnostno naravnan razvoj, za zdravo okolje in bivanje ter za okoljsko in podnebno bolj prijazen planet.

 

Kako pomembno je izobraževanje in ozaveščanje uporabnikov, občanov oziroma širše javnosti se tudi v našem podjetju še kako zavedamo. Ravno s tega razloga, smo to področje zadnja leta še okrepili, se podali med najmlajše, prisotni smo na lokalnih dogodkih, z lokalno skupnostjo se povezujemo preko številnih projektov in ob tem širimo informacije, dejstva ter nenehno poudarjamo skrb in odgovornost do našega okolja in naše pitne vode.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami