Vodkov zabavni dan v Pivki

Novice

12. 6. 2018

Pa smo ga dočakali! Vodkov zabavni dan – skrbno načrtovan dogodek za otroke se je danes zgodil v Pivki. Glede na odzive in vzdušje otrok je naš dan, namenjen našim najmlajšim uporabnikom, zagotovo uspel.

V podjetju Kovod Postojna mlajši populaciji namenjamo veliko pozornosti. Škrat Vodko, sedaj že prepoznaven lik, ki med otroke na zabaven način širi znanje, ima namreč že štiri leta. V tem času je obiskal večino razredov ter vrtčevskih skupin v Postojni in Pivki, otroci in ostali pa se lahko z njim srečujete tudi na raznih delavnicah. Vsako leto pripravi Vodko poučne in raziskovalne urice, saj si v podjetju želimo, da bi otroci vedeli čim več zanimivosti o vodi. Predvsem pa da bi z vodo skrbno ravnali in jo pazili ter na to opozorili tudi svoje bratce/sestrice, starše, none in nonote…

Vodkov zabavni dan, ki je v sončnem vremenu potekal na trgu pred Krpanovim domom v Pivki. Rdeča nit dogajanja je bila seveda voda. Otroci so se z njo igrali, tekmovali, ustvarjali, se učili… Predvsem pa uživali v druženju in zanimivih vsebinah.  Ker je osvajanje novih informacij in znanj skozi praktične preizkuse in zanimivo predstavitev učinkovitejše smo poskrbeli tudi za poučne vsebine. V sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja (ZD Postojna) smo otrokom prikazali pravilno umivanje rok in zob, preverjali čistost rok, agilnost, gibljivost… Predstavniki podjetja Publikus in Kovod so otrokom približali poklic komunalnega delavca in voznika smetarskega vozila ter vodovodarja, predstavili svoje orodje, vozila… Otroci so uživali v foto kotičku, ustvarjali vodne umetnije, se olepšali s poslikavami, tekmovali v vodnih družabnih igrah ter se osvežili v vodnem baru.

Navdušeni nad otroško energijo in veseljem, ki je spominjalo na poletno brezskrbnost, so bili tudi direktor podjetja Kovod Postojna DAVID PENKO, pivški župan ROBERT SMRDELJ in zelo uspešna pivška športnica TINA JAKOVINA.

Za pomoč in sodelovanje se ob tej priložnosti zahvaljujemo Občini Pivka, Občini Postojna, Parku vojaške zgodovine, podjetju KARSO, podjetju Pivka d.d., Zdravstvenemu domu Postojna, podjetju Publikus in društvu Otroške zabave in animacija.

 

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami