Škrat Vodko praznuje svoj četrti rojstni dan

Novice

10. 12. 2018

Znova je leto naokrog in naš  prijazen in radoveden Škrat Vodko, izobraževalna figura, ki jo je podjetje Kovod Postojna, d.o.o. ustvarilo konec leta 2014, praznuje že svoj četrti rojstni dan.

 

Kaj je škrat Vodko počel v tem letu?

Letošnje leto si bo škrat Vodko zapomnil po številnih utrinkih, ko je imel priložnost predajati svoje znanje, se družiti z otroci in očarati odrasle.

Osrednja dogodka, ki sta požela največ navdušenja, sta bila namenjena pivškim in postojnskim otrokom. Junija se je namreč zgodil Vodkov zabavni dan. Plesalo se je, pelo, migalo, ustvarjalo, učilo… Bilo je veselo in otroško zadovoljstvo je bilo zadostno zagotovilo, da ta dan še ponovimo.

Vodko je kot lik, ki ozavešča in opominja na pomen vode, gostoval tudi na številnih lokalnih dogodkih in sicer na Paradi učenja, Postojnskem teku, praznovanju 70-letnice pivškega vrtca, počitniških izobraževalnih delavnicah, ustvarjalnih delavnicah poletnega Kulturnega utripa…

Kaj pa Vodko pripravlja v prihajajočem letu?

Škrat tudi letos načrtuje številne priložnosti, ko se bo lahko srečal in družil z otroci, pa tudi odraslimi, saj je znanje in zavedanje o pomenu vode ter varovanju okolja poslanstvo vseh nas.

Z začetkom pomladi se bo Vodko znova vrnil v šolske klopi, k pivškim in postojnskim osnovnošolcem.  V okviru priljubljenih, predvsem pa zanimivih učnih uric, ki so naravnane praktično ter zasnovane na način, da se učencem podaja uporabna in jasna znanja ter napotke, bo letošnja tema usmerjena v ravnanje ob izrednih razmerah.

Poleg tega za zaključek šolskega leta Vodko znova načrtuje veliki poletni izobraževalno-družabni dogodek – Vodkov zabavni dan, ki je v letošnjem letu navdušil otroke in bo zato postal tradicionalna priložnost za druženje, z novimi vsebinami in še bolj bogatim programom.

Prav tako načrtujemo v okviru projekta tudi poučne delavnice, izvedbo nagradnih iger, sodelovanje z lokalnimi društvi in organizacijami, izdajo izobraževalne brošure…

 

 

 

 

 

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami