Zaščitite vodomere in instalacijo pred zmrzaljo

Novice

16. 12. 2018

Svoje uporabnike obveščamo, da ustrezno poskrbite in zaščitite vodovodne instalacije pred zmrzaljo. Potrebna je preventivna zaščita vgrajenih vodomerov, to je toplotna izolacija vodomerov oz. vodomernih jaškov, ki so last uporabnikov, saj Kovod Postojna, d.o.o., kot upravljavec vodovodnega sistem, ne prevzema odgovornosti za tovrstne poškodbe vodomerov. Uporabnike posebej opozarjamo na možnost zmrzali vodomera in vodovodnega priključka, zato poskrbite za ustrezno toplotno zaščito in občasen pretok vode.

Svetujemo vam, posebej vsem uporabnikom, ki nimate stalnega prebivališča v objektih, v katerih imate vodovodne instalacije (počitniške hišice, vikendi …), da občasno preverite stanje vašega vodomera in vodomerni jašek, v katerem je vgrajen vodomer. V primeru, da v zimskih mesecih vodo zaprete, je po zaprtju ventila potrebno vodo iz vodovodnih cevi in vodomera obvezno izprazniti.

Kako zaščitimo vodomer in instalacijo pred zmrzaljo?

  • z dovolj globokim vodomernim jaškom z izoliranim pokrovom;
  • z dodatno toplotno zaščito nad vodomerom z izolacijskimi materiali;
  • s preprečitvijo kroženja hladnega zraka v vodomernem jašku oziroma okrog instalacij;
  • ob pojavu zmrzali zagotovimo kroženje vode po instalacije (manj stroškov pomeni kubični meter vode kot pa popravilo vodovodne instalacije).

Izolacija vodomera mora biti urejena na način, da je omogočen enostaven dostop do vodomera in se z izolacijo ne poškoduje elektronski modem za oddajanje stanja vodomera.

Skladno z določili odloka o oskrbi s pitno vodo, sme poškodovani vodomer, na stroške uporabnika, zamenjati le upravljavec javnega vodovoda.

Če pride do kakršnihkoli poškodb na vodomeru, nas obvestite na tel. št.: 05/7000-780 ali 041/310-070 oz. na info@kovodpostojna.si.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami