Okoljsko odgovorno naravnan turizem

Novice

14. 2. 2019

Občina Postojna je v lanskem letu, skupaj s partnerji, vstopila v  Zeleno shemo slovenskega turizma, s čimer se je zavezala, da bo spodbujala trajnostno delovanje, združevala trajnostna prizadevanja ter promovirala lokalni značaj in zelene zgodbe.

Včeraj je na to temo potekal tudi že eden izmed posvetov, ki ga je organizirala Območna enota Turizem Zavoda Znanje.  Namen tovrstnih aktivnosti in promocije dejavnikov, ki imajo pomemben vpliv na razvoj turizma v občini je med drugim spodbuditi turistične ponudnike, da pridobijo znak Slovenija Green Accommodation ali Slovenija Green Travel Agency, oziroma enega od okoljskih znakov za ponudnike, priznanih s strani krovne znamke Slovenia Green (EU marjetica, EMAS, Green Key, Green Globe, Bio Hotels, Travelife). Turistični ponudniki imajo v okolju veliko vlogo, zato je eden pomembnih ciljev tudi usmerjanje le-teh v delovanje po trajnostnih modelih, ki pripomorejo k okoljsko odgovornemu ravnanju, prinašajo prihranke in privabljajo ozaveščene goste.

Župan Igor Marentič in ostali govorci ter turistični ponudniki so na posvetu iskali priložnosti in izzive trajnostnega razvoja turizma v občini Postojna.

Posveta se je kot podpisnik Zelene listine in družbeno odgovorno podjetje, udeležilo tudi naše podjetje Kovod Postojna. Vodja službe za zdravstveni nadzor in analize Irena Sušelj Šajn je udeležencem predstavila možne načine za zmanjševanje porabe vode ter rešitve za učinkovito ravnanje z odpadnimi vodami.

 

Foto: Občina Postojna

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami