Povabilo na regijski dogodek o krožnem gospodarstvu kot izzivu prihodnosti

Novice

17. 3. 2019

Rotary klub Postojna-Cerknica, v sodelovanju s podjetji in občinami iz Primorsko-notranjske regije, organizira regijski dogodek na temo krožnega gospodarstva, ki je pravzaprav izziv prihodnosti tudi v našem okolju. Gre namreč za proces, ki bo zahteval prilagoditve tako na področju vzgoje in izobraževanja  kot tudi na področju gospodarstva in kmetijstva v obliki večanja snovne učinkovitosti, racionalnejšo rabe energije, podaljševanju življenjske dobe izdelkov, iskanja njihove nove uporabne vrednosti ter nazadnje razgradnje in popolne reciklaže ter ponovne rabe kot surovine. Vse navedeno v posnemanju vzorcev iz narave na način, da se ne vpliva na stanje okolja.

Pomen koncepta krožnega gospodarstva in prihajajoče finančne spodbude za uvajanje krožnega gospodarstva v podjetjih, bodo na dogodku predstavili mag. Ladeja Košir Godina – Direktorica in pobudnica platforme za krožno gospodarstvo Circular Change, mag. Aleš Cantarutti – državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS, mag. Sibil Svilan, predsednik uprave SID banke in dr. Robert Ivančič – direktor Razvojnega centra INTECH-LES.

Govorniki bodo v nadaljevanju tudi gostje okrogle mize, kjer se jim bodo pridružili še mag. Tanja Bolte, direktorica Direktorata za okolje na MOP, mag. Janez Rebec, predsednik uprave Pivka Perutninarstvo, Igor Milavec, direktor združenja lesno predelovalne in pohištvene industrije na GZS ter David Penko, direktor Kovod Postojna d.o.o..

Dogodek, ki je brezplačen, namenjen pa predvsem gospodarskim in poslovnim subjektom, bo v četrtek, 21. marca ob 15:30 uri v dvorani Srednješolskega centra v Postojni.

V podjetju Kovod Postojna, d.o.o., se kot pokrovitelji dogodka, zavedamo pomembnosti učinkovite rabe naravnih virov in surovin, kar je pomemben del koncepta krožnega gospodarstva. Veseli nas pozornost, ki se jo ob tem namenja našemu okolju. Vzajemna skrb in družbena odgovornost, tudi v svetu gospodarstva in podjetništva, je namreč ključnega pomena za lokalno okolje, ki nam s svojimi dobrinami vrača to, kar mi sami dajemo okolju.

Ob tej priložnosti vas vabimo, da se nam pridružite.

VABILO

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami