V tem tednu obeležujemo svetovni dan voda

Novice

19. 3. 2019

V petek, 22. marca bomo obeležili svetovni dan voda, letos zaznamovan s sloganom »VODA ZA VSE – NE PREZRIMO NIKOGAR«. Četudi se trudimo nenehno opominjati, kako pomembna in nepogrešljiva vsakodnevna dobrina je naša voda, je to obeležje priložnost, da znova izpostavimo pomen vode, nujnost dobrega gospodarjenja z vodnimi zalogami, predvsem pa možnost dostopa do čiste pitne vode in do ustreznih sanitarij za vse ljudi, kar so pravzaprav tudi cilji trajnostnega razvoja.

Voda je nenadomestljiva dobrina, od nje sta odvisna kakovost našega bivanja in obstoj življenja samega. Je nujno potrebna za življenje in je vir številnih človekovih dejavnosti. Izredno pomembna so tudi vlaganje v razvoj infrastrukture in obnavljanje obstoječe infrastrukture, saj se zaradi  dotrajanosti vodovodnega omrežja v Sloveniji vsako leto izgubi ogromna količina vode. To je bil tudi eden ključnih povodov za vsa prizadevanja zadnjih let, ki so bila nedavno, v okviru projekta Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 1. sklop, na našem območju tudi uresničena. Postojna in Pivka se namreč lahko pohvalita z obnovljenim in nadgrajenim vodovodnim sistemom, ki že kaže svoje učinke. Naša oskrba s pitno vodo je odslej bolj zanesljiva in kakovostna, manj dovzetna za zunanje vplive, zmanjšalo se je število intervencij ter količina vodnih izgub. Vsekakor si bo naše podjetje tudi v prihodnje prizadevalo za vestno in redno vzdrževanje in nadzor vodovodnega sistema in objektov, od katerih smo uporabniki dnevno odvisni.

 

 

Teden, ko ima naša voda svoj »poseben dan«, bo podjetje Kovod Postojna obeležilo z dvema dogodkoma. V četrtek, 21. marca bomo kot pokrovitelj dogodka sooblikovali regijski dogodek »Krožno gospodarstvo – izziv prihodnosti«, ki ga v Postojni organizira Rotary klub Postojna-Cerknica, v sodelovanju s podjetji in občinami iz Primorsko-notranjske regije in sicer z namenom poudarka pomembnosti učinkovite rabe naravnih virov in surovin, kar je pomemben del koncepta krožnega gospodarstva. Na svetovni dan voda, v petek, 22. marca pa za povabljene lokalne organizacije, institucije in komunalne subjekte organiziramo naslednjega v nizu strokovnih izobraževanj, tokrat ne temo Prednosti in pasti mehčanja pitne vode.

 

Vas, uporabnike, vabimo k sodelovanju v nagradni igri, ki smo jo pripravili ob tej priložnosti.

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami