Pomladni fotografski natečaj »VODA – NJENA ČAROBNOST IN NAŠA ODGOVORNOST«

Novice

3. 5. 2019

Prebujajoča se narava in pomlad, ko narava znova zaživi v vseh svojih lepotah, je obdobje, ki ponuja številne prekrasne prizore, predvsem pa radostne poglede in aktivnosti, ki kar vabijo ven. Predvsem voda, kot nepogrešljiv del našega vsakdana, ima v naravi, pa tudi v našem življenju posebno vlogo. Gre za dobrino, ki pomeni življenje in obstoj, ustvarja naše življenjsko okolje in pojave okoli nas.

Po izjemnem odzivu in zelo uspešnem fotografskem natečaju, ki smo ga organizirali prvič v letu 2014, smo se znova odločili za povabilo k sodelovanju. Tudi tokrat vas vabimo k ustvarjanju. Ujemite svojevrstne lepote tega spomladanskega obdobja, poiščite čar, ki jo naravi podarja voda, izkažite skrb in odgovornost do vode in okolja, ki nas obdaja…

Naj vas vodijo ustvarjalnost, občutljivost in ljubezen do narave!

Vaše fotografije pričakujemo na elektronskem naslovu novinarji@kovodpostojna.si. Ob prijavi je nujna navedba podatkov avtorja (ime in priimek, naslov, letnica rojstva) ter naslov fotografije.

 


 

Pogoji, ki jih morajo izpolnjevati sodelujoči avtorji:

  •           Obvezen element fotografije je voda. Prizor mora biti posnet na območju občin Postojna in Pivka.
  •           Fotografski natečaj je namenjen uporabnikom podjetja Kovod Postojna d.o.o., torej občanom občin Postojna in Pivka.
  •           Vsak avtor lahko sodeluje s tremi fotografijami.
  •           Fotografija za oddajo je lahko v formatu .jpg ali .png.
  •           Fotografije so lahko posnete z digitalnim fotoaparatom ali mobilnim telefonom, vendar naj bo  velikost in kakovost primerna.
  •           Sprejemamo črno-bele in barvne fotografije.
  •           Fotografije naj ne bodo pretirano obdelane z računalniškimi programi.
  •           Avtorji se strinjajo z javno objavo fotografij za potrebe izvajanja in promocije fotonatečaja ter ostalih promocijskih aktivnosti podjetja Kovod Postojna d.o.o..
  •           S sodelovanjem v fotonatečaju udeleženec privoli, da se njegovi osebni podatki, ki jih je posredoval, uporabljajo za potrebe obveščanja o fotonatečaju.
  •           Uporabnik jamči organizatorju, da so fotografije njegova lastna in izvirna avtorska dela, oziroma, da ima na delih ustrezne pravice in da z njihovo izročitvijo in prenosom pravic organizatorju ne krši avtorskih in drugih pravic tretjih oseb.
     

OCENJEVANJE

V izbor bodo uvrščene vse fotografije, prejete do 10. maja 2019. Fotografije se bodo sproti objavljale na družbenem omrežju Facebook (profil podjetja Kovod Postojna) ter posodabljale v fotogaleriji  na spletni strani podjetja Kovod Postojna.

Ocenjevanje bo potekalo v dveh delih. V prvem delu bodo ključni glasovi, ki jih bodo fotografije, tekom poteka natečaja in sicer najkasneje do 12. maja 2019 (do 20. ure) prejele na družbenem omrežju Facebook. Izmed vseh objavljenih fotografij, bo v finalni izbor uvrščenih deset fotografij, ki bodo imele največ glasov (všečkov). Vsak avtor je lahko uvrščen med finaliste le z eno fotografijo. Drugi del ocenjevanja bo potekal 13. maja 2019 in sicer bo deset najboljših fotografij po izboru splošne javnosti ocenjevala strokovna komisija v sestavi fotografskega poznavalca ter dveh predstavnikov Javnega podjetja Kovod Postojna. Strokovna komisija bo izbrala zmagovalno ter drugo in tretje uvrščeno fotografijo. Najboljših deset fotografij bo posebej izpostavljenih in nagrajenih, ob tej priložnosti bo potekal tudi dogodek z razglasitvijo zmagovalca fotonatečaja in predstavitvijo fotografij. Zaključna prireditev oziroma odprtje razstave z razglasitvijo zmagovalca bo predvidoma potekalo 15. maja, na prireditvi Parada učenja.  

 

Fotografija na prikazni sliki: Barbara Penko (zmagovalka natečaja 2014)

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami