Zaključek fotografskega natečaja ‘Voda, njena čarobnost in naša odgovornost’

Novice

15. 5. 2019

Po izjemnem odzivu in zelo uspešnem fotografskem natečaju, ki ga je podjetje Kovod Postojna, d.o.o. prvič organiziralo v letu 2014, so se v podjetju, tokrat v spomladanskem obdobju, znova odločili za povabilo k sodelovanju vsem, ki radi ujamete kakega izmed prizorov naše okolice.

Podjetje Kovod Postojna je torej med 25. marcem in 10. majem razpisalo fotografski natečaj z naslovom ‘Voda, njena čarobnost in naša odgovornost’.

Prebujajoča se narava in pomlad, ko narava znova zaživi v vseh svojih lepotah, je obdobje, ki ponuja številne prekrasne prizore, predvsem pa radostne poglede in aktivnosti, ki kar vabijo ven. Predvsem voda, kot nepogrešljiv del našega vsakdana, ima v naravi, pa tudi v našem življenju posebno vlogo. Gre za dobrino, ki pomeni življenje in obstoj, ustvarja naše življenjsko okolje in pojave okoli nas.

Vsak izmed avtorjev je skozi svoj fotografski objektiv ujel svojevrstne lepote tega obdobja. Vse prejete fotografije so organizatorje natečaja navdušile, saj so avtorji s svojimi kreativnimi idejami, estetskim občutkom, predvsem pa z ljubeznijo do prizorov, ki nam jih ponuja narava in življenjsko okolje, ustvarili res čudovite prizore. Potrditev, da je fotografski natečaj, sploh z izpostavljeno tematiko vode, med uporabniki zaželen, je odziv avtorjev ter splošne javnosti, ki se je odzvala na objavljene in prejete fotografije.

Na fotografskem natečaju Voda, njena čarobnost in naša odgovornost, je sodelovalo 20 avtorjev z občin Postojna in Pivka, ki so javnosti dovolili vpogled v svojih 44 fotografij. V prvem delu ocenjevanja, ki je potekalo od 25. marca do 10. maja 2019, so vse prejete fotografije ocenjevali obiskovalci družbenega omrežja Facebook. V drugi del ocenjevanja, ki je potekal 13. maja in ga je ocenjevala izbrana  komisija  (predstavnika podjetja Kovod, predstavnika sponzorja nagrad, profesionalni fotograf), pa se je uvrstilo deset najboljših fotografij po izboru splošne javnosti.

Za najlepšo fotografijo na natečaju je bila izbrana fotografija z naslovom »Skriti biser«, avtorice Helene Ferjančič iz Postojne. Drugovrščen je bil avtor fotografije »Večerni mir ob vodi«, Luka Fabčič iz Postojne, tretjeurvrščeni avtor, Postojnčan Gašper Šlajnar pa je navdušil s svojo fotografijo »Ohranimo dotik«. Ostali finalisti so še Urška Letič, Anita Boštjančič, Barbara Debevec, Katarina Fatur, Jana Versolato, Irena Barbarič in Maruša Žnidaršič.

1. MESTO (Helena Ferjančič)

 

2. MESTO (Luka Fabčič)

 

3. MESTO (Gašper Šlajnar)

 

Pohvale in nagrade vsem desetim finalistom so bile predane danes, na Paradi učenja, v središču Postojne.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami