Analize pitne vode po požaru v Podskrajniku kažejo…

Novice

19. 6. 2019

Po obsežnem požaru, ki je prejšnji teden (v četrtek, 13. junija) izbruhnil v sosednji občini, v tovarni Fragmat v Podskrajniku pri Cerknici in bi zaradi kraškega površja lahko predstavljal nevarnost za naše okolje (zrak, voda), tudi v našem podjetju, kjer sicer skrbimo za oskrbo s pitno vodo za območje občin Postojna in Pivka, vodonosno območje pa zajema tudi Cerkniški tok, skrbno in natančno spremljamo kakovost naše pitne vode.

V ta namen je NLZOH (Nacionalni inštitut za zdravje, okolje in hrano) opravil vzorčenje dne petek (14.6.), sobota (15.6.) in ponedeljek (17.6.). Vsi preskušani parametri so pod mejnimi vrednostmi.

 

Priloge:

 

 

Odpadne vode, ki so nastale ob gašenju, bi lahko zaradi kraškega terena namreč lahko dosegle pomemben vodni vir za Postojno in Pivko (Malni). Da bi pravočasno zaznali in preprečili morebitno onesnaženje pitne vode, je ARSO vzpostavil več merilnih mest, kjer dnevno vzorči. Prve analize vzorcev v Rakovem Škocjanu, odvzetih v soboto in nedeljo, 15. in 16. junija, in nadaljnja analiza (odvzeta 18.6.), niso pokazale onesnaženja.

 

Prikazna fotografija: Gašper Šlajnar (fotonatečaj maj 2019)

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami