Filma, ki nas opomnita, kako pomembna in izjemna je voda

Novice

25. 2. 2020

Podjetje Kovod Postojna je kot partner sodelovalo pri projektu »Ohranjanje naravnih virov za lepši jutri«. Nosilec projekta, vrednega 57.777 eurov, ki ga je sofinanciral Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, je bil Vascom TV, ostali partnerji v projektu pa še Komunala Ilirska Bistrica, JSKD OI Ilirska Bistrica, Kulturno društvo Hrušica, TV Galeja in Studio proteus.

Projekt Ohranjanje naravnih virov za lepši jutri je sledil tematskemu področju varstvo okolja in ohranjanje narave dediščine. V sklopu projekta so bile izvedene razstave in delavnice, nastala pa sta tudi dva dokumentarna filma, ki opominjata, kako pomembna in izjemna je voda. S čudovitimi posnetki, igranimi prizori in strokovnimi podlagami sta filma resnično pomembna pridobitev za naše kraje.

 
Film Naravna dediščina ob Veliki vodi je nastal v koprodukciji postojnskega studia Proteus in TV Galeja iz Ilirske Bistrice. Izpostavlja naravni svet ob Veliki vodi, ki je človeka privlačil od nekdaj.

Dokumentarno-igrani film, Voda in njena moč, je nastal v produkciji pivškega zavoda Vascom in govori o vodi na Bistriškem, Pivškem in Postojnskem ter življenju ob njej. Scenarista filma sta Danijel Cek in Danica Pardo, film je nastal v režiji Aleksandra Kušlana. Podlaga za igrane prizore so zapisani spomini Antonije Mikuletič Žnidaršič, ki jih je uredila Milojka Primc.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami