Zaključujejo se dela v okviru projekta »Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice«

Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice

28. 4. 2020

Projekt »Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 1. sklop«, ki je občinama Postojna in Pivka prinesel izjemno infrastrukturno pridobitev – nov vodovodni sitem, se je po glavnini opravljenih del, nadaljeval. Lani in letos so bila namreč s strani Ministrstva za okolje in prostor ter Službe vlade za kohezijo in razvoj v okviru projekta odobrena dodatna dela.

Na območju občine Postojna se je dodatno izvedla hidravlična izboljšava vodovoda Notranjske ulice, Erazmove ter dela Volaričeve ulice, vse skupaj v dolžini cca 1050 metrov. Zadnja dela v okviru projekta so bila tako zaključena v prvi polovici aprila.

Tudi na Pivškem se gradbena dela v sklopu hidravlične izboljšave vodovodnega omrežja in izvedbe preostale komunalne infrastrukture v naselju Selce intenzivno izvajajo ter bližajo zaključku. Izvajalec del Kolektor CGP d. o. o. iz Nove Gorice skupaj s partnerjema, Grafistom d. o. o. iz Kopra in Kolektorjem Koling d. o. o. iz Idrije, zaključuje z deli na vodovodu in kanalizaciji ter ostali infrastrukturi in pričenja z ureditvijo povoznih površin. V juniju 2020 se predvideva dokončno asfaltiranje ter ureditev ostalih površin in zaključek gradnje.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami