Zaključujejo se dela v okviru projekta »Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice«

Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice

28. 4. 2020

Projekt »Oskrba s pitno vodo v porečju Ljubljanice – 1. sklop«, ki je občinama Postojna in Pivka prinesel izjemno infrastrukturno pridobitev – nov vodovodni sitem, se je po glavnini opravljenih del, nadaljeval. Lani in letos so bila namreč s strani Ministrstva za okolje in prostor ter Službe vlade za kohezijo in razvoj v okviru projekta odobrena dodatna dela.

Na območju občine Postojna se je dodatno izvedla hidravlična izboljšava vodovoda Notranjske ulice, Erazmove ter dela Volaričeve ulice, vse skupaj v dolžini cca 1050 metrov. Zadnja dela v okviru projekta so bila tako zaključena v prvi polovici aprila.

Tudi na Pivškem se gradbena dela v sklopu hidravlične izboljšave vodovodnega omrežja in izvedbe preostale komunalne infrastrukture v naselju Selce intenzivno izvajajo ter bližajo zaključku. Izvajalec del Kolektor CGP d. o. o. iz Nove Gorice skupaj s partnerjema, Grafistom d. o. o. iz Kopra in Kolektorjem Koling d. o. o. iz Idrije, zaključuje z deli na vodovodu in kanalizaciji ter ostali infrastrukturi in pričenja z ureditvijo povoznih površin. V juniju 2020 se predvideva dokončno asfaltiranje ter ureditev ostalih površin in zaključek gradnje.

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada. 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami