Čistilna naprava Postojna – tudi postojanka za nove in zanimive informacije

Novice

18. 6. 2020

V podjetju Kovod Postojna že od leta 2014 veliko pozornosti namenjamo izobraževalni dejavnosti. Z namenom ozaveščanja uporabnikov in tudi širše javnosti, da je voda (tako pitna kot odpadna) nepogrešljiv del našega vsakdana, s katero je potrebno skrbno ravnati, redno sodelujemo z lokalno skupnostjo, veseli smo povezovanja in izkazane pozornosti za dejavnosti, s katerimi se ukvarjamo.

Danes smo na Čistilni napravi v Postojni z veseljem sprejeli udeležence programa PUM-O (Projektno učenje mladih), ki deluje v okviru Ljudske univerze Postojna in so izrazili interes za nove izkušnje in znanja. Sodelavka Tjaša Smrdel je skupino popeljala po učni poti, ki ima skrbno in zanimivo zasnovane postojanke, ki vodijo skozi proces odvajanja in čiščenja odpadnih voda. Ker smo dnevni uporabniki teh storitev je prav, da je tak objekt obenem tudi priložnost nazornega prikaza informacij, kako vse skupaj poteka.

Čistilna naprava v Postojni sicer obratuje že od leta 1985. V letu 2015 se je staro čistilno napravo z zmogljivostjo 15.000 populacijskih ekvivalentov, zamenjalo z novo, tehnološko modernejšo in zmogljivejšo čistilno napravo z zmogljivostjo 21.000 populacijskih ekvivalentov.

 

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami