Spletno predavanje: ISKANJE NOVEGA VODNEGA VIRA ZA POSTOJNO IN PIVKO

Novice

23. 3. 2021

Društvo Drobnovratnik in IZRK Postojna v torek, 30. marca ob 18 uri, pripravljata spletno predavanje, ki si ga lahko ogledate na TEJ POVEZAVI.

Kraški vodni viri so izjemno občutljivi za različne oblike onesnaženja, hkrati pa zelo pomembni za oskrbo prebivalstva s pitno vodo v Sloveniji. Iskanje nadomestnega vodnega vira Malni, v okviru projekta, ki se je začel že v letu 2016 in se le-ta še nadaljuje, izvajamo v partnerstvu in sicer strokovnjaki z Inštituta za raziskovanje krasa Postojna, Občina Postojna in Občina Pivka, podjetje Kovod Postojna in podjetjem HGEM d.o.o. Hidrologija, geotehnologija, ekologija in monitoring, 

Cilj projekta je kakovostno in količinsko ovrednotenje vodnih virov na območju občine Postojne in občine Pivke, saj je na tem kraškem območju veliko posebnosti pretakanja voda, zaradi česar so kraški vodonosniki bolj ranljivi za onesnaženje. V okviru predavanja bo dr. Matej Blatnik predstavil najnovejše rezultate projekta, kako lahko dobljeni rezultati pripomorejo k dopolnitvi obstoječe strategije vodooskrbe v občinah, ter kaj ogroža obstoječe vodne vire.

Predavanju se lahko pridružite na povezavi, predavanje bo snemano in kasneje prosto dostopno na spletu.

 

POVEZAVA DO SPLETNEGA PREDAVANJA

torek, 30. marec ob 18. uri

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami