V okviru projekta ASI skrbimo za razvoj svojih zaposlenih

Novice

20. 9. 2021

V podjetju Kovod Postojna, d.o.o. smo z izvajanjem svojih storitev nenehno vpeti v vsakdan občanov, saj delujemo na področju dejavnosti, ki so življenjskega pomena. S tega razloga tudi celotno poslanstvo, vizijo in cilje podjetja usmerjamo v odgovornost vodstva in vseh zaposlenih, ki so dnevno predani delovanju podjetja in prispevanju h kakovostnim storitvam, nenehnim izboljšavam in nadzoru.

Ker so ravno zanesljivi, usposobljeni in predani zaposleni tisti, ki dajejo našemu podjetju vrednost in pozitivne delovne rezultate, veliko pozornost v našem podjetju namenjamo kadrovanju in skrbi za razvoj zaposlenih. Naklonjeni smo strokovnim pristopom ter usposabljanjem, ki zaposlene bogatijo z novimi znanji ter kompetencami, pomembnimi tako za osebni kot tudi poklicni razvoj.

S tem namenom smo se med drugim tudi prijavili ter uspešno pridobili sredstva za izvedbo projekta ASI – Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile. Ob zavedanju, da se je potrebno prilagoditi demografskim izzivom ter posebno pozornost nameniti starejšim zaposlenim, krepiti njihove kompetence in jih motivirati za delovno aktivnost, smo v projekt vključili 9 zaposlenih, starejših od 50 let, ki bodo preko vsebinsko zanimivih usposabljanj pridobili oziroma okrepili svoja znanja na področju digitalnih kompetenc (računalniška znanja, uporaba pametnega telefona, sodelovanje v digitalnih družbenih omrežjih), osebnih in kariernih ter splošnih kompetenc (komunikacijske veščine, zdravje na delovnem mestu, medgeneracijsko sodelovanje, organizacija in načrtovanje, upravljanje s časom…) ter motivacijskih usposabljanj (motivacija za timsko delo, team building).

Projekt, ki ga sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, smo v podjetju začeli izvajati v septembru, trajal pa bo do konca junija prihodnje leto. Prvo usposabljanje starejših zaposlenih v našem podjetju je potekalo v preteklem tednu in sicer na temo Učinkovita rada pametnega telefona za delo in prosti čas.

V projektu sodelujemo z Ljudsko univerzo Postojna, izkušenim in strokovnim zunanjim izvajalcem, ki zelo dobro pozna izzive in potrebe podjetij v lokalnem prostoru, predvsem pa s svojimi inovativnimi andragoškimi pristopi nudi kakovostno in celovito podporo pri razvoju kadrov.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami