Na vhodu Kovodove stavbe je odslej dostopen defibrilator

Novice

27. 10. 2021

Konec oktobra se je razširjeni mreži defibrilatorjev AED pridružilo tudi podjetje Kovod Postojna, d.o.o.. Glede na kolektiv podjetja Kovod, ki šteje 50 zaposlenih, ter preostalih služb, ki delujejo v stavbi (Publikus, Komus, Medobčinsko redarstvo in inšpektorat), je namestitev defibrilatorja vsekakor smiselna, saj gre za napravo, ki rešuje življenja.

Defibrilator, ki ga je zagotovilo podjetje Kovod Postojna, je nameščen na vhodu v stavbo. Zaradi izjemno enostavne uporabe ga lahko koristi kdorkoli in kjerkoli, saj je razvit za uporabo na javnih mestih. V primeru nenadnega srčnega zastoja (SCA), uporabniku omogoča hitro, življenjsko pomembno defibrilacijo v kritičnih prvih minutah, do prihoda profesionalnih reševalcev. Za hitro posredovanje in delo z AED se bodo v novembru zatorej usposobili tudi vsi zaposleni.

»Skrb za zdravje zaposlenih je eno osnovnih vodil, ki ga zasledujemo v našem podjetju. Četudi si želimo, da bi ostal defibrilator neuporabljen, gre za dodatno varnost in odgovornost, ki si jo naši zaposleni vsekakor zaslužijo. V podjetju zatorej spodbujamo tovrstne pridobitve, ki imajo v primeru reševanja življenja neprecenljivo vrednost.« David Penko, direktor 

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami