Potep po muzeju, ki hrani vse skrivnosti našega podzemlja

Novice

22. 3. 2022

Letošnja nosilna tema Svetovnega dneva voda, ki ga obeležujemo danes, je namenjena ozaveščanju o podzemnih vodah, ki so nevidne, vendar je njihov vpliv viden povsod. Je skrit zaklad, ki bogati naša življenja.

Tudi naše območje se nahaja na izjemnem, a občutljivem kraškem površju, ki s svojimi značilnostmi, pa tudi našimi vplivi v naravi, pomembno prispeva h kakovosti naših vodnih virov.

Ker si v podjetju Kovod Postojna prizadevamo za nenehno ozaveščanje svojih uporabnikov, ob tem pa tudi za povezovanje v lokalni skupnosti, saj gre vendarle za skupne namere in cilje, da bi ohranjali naše naravne vire in edinstveno dobrino – vodo, smo današnji dan obeležili v sodelovanju z Notranjskim muzejem Postojna, ki je zakladnica informacij, prikazov in doživetij o krasu. Njihov edinstven pedagoški oddelek, bogat s prilagojenimi, igrivimi in poučnimi pedagoškimi vsebinami je bil zatorej pravšnja postojanka za naše radovedne drugošolce iz Osnovne šole Miroslava Vilharja, v družbi katerih smo preživeli prijetno torkovo dopoldne. 

Mladi obiskovalci so si ogledali film o krasu in vodi, se sprehodili skozi muzejsko zbirko, vmes opazovali, raziskovali, tipali, iskali, si ogledovali, na koncu pa še ustvarjali. Vsak svojega jamskega hrošča – Drobnovratnika, ki bo odslej v njihovih domovih prijetna družba in spomin na izkušnjo, da je tudi naše podzemlje živo in raznoliko, predvsem pa občutljivo in pomembno za našo pitno vodo.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami