Poskrbeli smo za vodno osvežitev tekačev

Novice

21. 8. 2022

Športno društvo Postojna teče je danes uspešno izpeljalo 8. dobrodelni Postojnski tek. Priljubljena tekaška prireditev, ki je tudi del Notranjskega tekaškega pokala, je v Postojni postala ena večjih športnih prireditev. Pri organizaciji sodeluje okrog 40 prostovoljcev in podpirajo jo številni sponzorji. Današnje dogajanje, ki je privabilo številne tekmovalce in gledalce iz vse Slovenije, pa tudi iz tujine, je znova potrdilo, da gre za odlično organiziran dogodek in je Postojna mesto, naklonjeno športu, kamor se udeleženci vedno znova radi vračajo.

Kot je že iz preteklih let v navadi, je letos 200 odraslih tekačev in tekačic teklo na 5 in 10 kilometrski progi. Pred tem pa so najmlajši, v okviru otroškega teka, tekmovali na treh zahtevnostnih trasah.

Postojnski tek pa ima tudi prav posebno poslanstvo, saj izpostavlja dobrodelnost. V preteklih letih je Športno društvo Postojna teče z zbranimi sredstvi namreč na najrazličnejše načine pomagalo lokalni skupnosti in sicer posameznikom ali skupinam, ki to potrebujejo.

Tudi letos je tekače in obiskovalce v Postojni navdušil Postojnski tek . Kovod je poskrbel, da 200 tekmovalcev ni bilo žejnih. V cilju pa je razveseljeval naš vodni tunel, ki je prijetno osvežil.

Med tekači smo imeli tudi Kovodovci svojo predstavnico. Naša Lucija je dosegla četrto mesto na 5km teku!

Vsem tekačem čestitke za nastop, organizatorjem pa pohvale za res lepo pripravljen dogodek.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami