Otroci radi pijejo vodo!

Novice

4. 4. 2023

Danes je bilo sicer v vrtcu še posebej veselo in razigrano, vendarle pa sta bila Kapljica vode in Škrat Vodko tista junaka dneva, ki sta otroke na prikupen, a poučen način opomnila, kako nenadomestljiva je naša pitna voda in kako pomembna je skrb za naše okolje.

Ob nedavnem svetovnem dnevu voda in prihajajočem dnevu Zemlje, predvsem pa v okviru participativnega projekta ‘Predstavitev posebnosti in pomena kraškega podzemnega vodonosnika Javornik za oskrbo občanov občine Postojna s pitno vodo’ je Občina Postojna, v sodelovanju s podjetjem Kovod Postojna, izvedla del projektnih aktivnosti, ki se bodo še nadaljevale, s tematsko usmerjenimi in strokovno utemeljenimi vsebinami in dejavnostmi.

Ker so otroci, danes naši najmlajši uporabniki, pomemben vir informacij in naša bodoča generacija, od katere bo odvisna prihodnost naše pitne vode, se tako javno podjetje Kovod Postojna kot Občina zavedata pomena zgodnjega informiranja in ozaveščanja. Četudi skozi uprizoritev, igro in ples ter pogovor, so bile danes vsebine o tem, kako priteče voda v naše pipe, kako pomembna je voda v našem vsakdanu, kako varčujemo z njo in kakšen pomen ima skrb za odgovorno ravnanje v okolju, v vrtčevskih skupinah pet in šestletnikov zelo resno sprejete. Otrokom se zdi zelo pomembno in odgovorno ‘čuvati’ našo vodo, piti ‘okusno’ vodo iz pipe, skrbeti za čisto okolje in doma starše ‘okregati’, ko z njo ne ravnajo varčno. Plesni del s predstavo in rajanjem je za skoraj 200 vrtčevskih otrok izvedel MaliBU, v naravoslovni urici pa so se otroci družili z že zelo poznanim Škratom Vodkom, izobraževalnim likom podjetja Kovod.

Ponosni smo na naše najmlajše uporabnike, ki s tako prikupno vnemo sprejemajo nove informacije ter sodelujejo pri sooblikovanju našega okolja. Bodimo otrokom dober zgled, sicer pa so zagotovo otroci tisti motiv, zaradi katerih so vsa naša prizadevanja na področju skrbnega ravnanja z oskrbo s pitno vodo, smiselna in nujna.

 

 

 

 

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami