Voda, nepogrešljiva tudi za terapevtsko zdravljenje

Novice

20. 3. 2024

V sklopu dogodkov, ki jih v teh dneh organiziramo ob svetovnem dnevu voda, smo danes lahko prisluhnili predavanju o hidroterapiji, terapevtskih učinkih, ki jih ima voda. Predavanje je bilo organizirano s strani Knjižnice Bena Zupančiča Postojna in podjetja Kovod Postojna, d.o.o..

Voda, vseprisotna in mnogokrat samoumevna, ima obilo pozitivnih učinkov na naše zdravje. Njene prednosti so visoka uporabnost, ima ustrezno gostoto in viskoznost, navzoča je v treh oblikah, ne povzroča draženja in ima visoko sposobnost toplotne prevodnosti.

Hidroterapijo so poznali že v starih civilizacijah in tudi danes je v uporabi po vsem svetu, v Sloveniji pridobiva na pomenu tudi po zaslugi današnje predavateljice Vesne Mihelj, ki se je pet let izobraževala v Braziliji ter sodelovala s številnimi inštituti, ki se ukvarjajo z naravnim zdravljenjem, je pa tudi sooblikovalka programa zdravega življenja Newstart.

Hidroterapija je terapevtska uporaba vode v katerikoli od njenih treh oblik. Vpliva na krvožilni in ​​limfni sistem, na živčni sistem, na sistem termoregulacije ter uravnava znotrajcelični metabolizem. Deluje tudi na mišice, dihanje in sestavo krvi. Poleg osnovnih zakonitosti delovanja našega telesa in učinkov, ki jih ima voda pri lajšanju mnogih zdravstvenih težav, so bili udeležencem predstavljeni preprosti tretmaji z vodo, ki jih lahko za lajšanje bolečin, prehlada, glavobola, nespečnosti, depresije in drugih obolenj lahko uporabljamo tudi doma.

 

»Premišljena in spretna uporaba hidroterapije je lahko sredstvo za ohranitev mnogih življenj.« (EGW – Medical Ministry)

 

Zavedajmo se torej pomena, ki ga ima voda v našem vsakdanu, za naš obstoj in zdravje, zatorej z njo ravnajmo skrajno spoštljivo in si prizadevajmo za odgovorno ravnanje z njo.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami