V pivškem vrtcu smo se zaobljubili, da bomo skrbeli za čisto okolje in našo vodo

Novice

22. 3. 2024

Moč, pomen in ranljivost vode pa tudi okolja smo ob današnjem svetovnem dnevu voda osvetlili tudi med našimi najmlajšimi uporabniki, tokrat v pivškem vrtcu. Malim radovednežem, ki se že deseto leto z velikim zanimanjem odzivajo in udeležujejo aktivnosti v okviru projekta Škrata Vodka, ki smo ga vzpostavili v podjetju Kovod Postojna z namenom ozaveščanja in informiranja najmlajših uporabnikov, smo podarili predstavo Zaobljuba reki.

Glavni namen predstave, ki jo je izvedla Alja Bulič, avtorica več otroških predstav in pesmi ter tudi vodja projekta Varuhinje rek, je ozaveščanje o pomenu ohranitve vodnih virov. Predstava, izobraževalne narave, je prek pravljične pripovedi pojasnila otrokom posege v območje reke, bitja, ki živijo v njej in načine, kako naj človek ravna z reko, da bi jo ohranil čisto in polno življenja. V interaktivni predstavi so aktivno sodelovali tudi otroci, ki so ob tem izrekli svojo zaobljubo reki, predvsem pa pokazali izjemno zavedanje o pomenu vode v našem vsakdanu ter prisrčno, a skrajno resno skrb za naravo in s tem tudi našo pitno vodo.

Res smo veseli pozornosti, ki jo v skrbi za ozaveščanje o pomenu pitne vode izkazujejo izobraževalne in druge ustanove v občinah Postojna in Pivka, s katerimi redno sodelujemo in so sprejeli Škrata Vodka kot pomemben izobraževalni projekt. Predvsem otroci so iskreno radovedni, skrbni in ponosni, ko izkazujejo odgovorna in dobra ravnanja, tudi v skrbi za našo vodo. Bodimo zato dober zgled, spodbujajmo njihova prizadevanja in bodimo ponosni na njihova dejanja.

 

Sporočite nam svoje mnenje.
Imate vprašanje za nas?
Bi želeli sodelovati z nami?

Stopite v kontakt z nami